- Vi må uansett bygge alle disse anleggene

Oslo-idretten nekter å gi opp drømmen om nye ishaller, skøytehall, skiskytteranlegg og flerbrukshaller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er stor skuffelse i Oslo-idretten etter gårsdagens OL-nei.

Hovedstadsidretten hadde håpet på en rekke nye anlegg, som etter OL skulle brukes til topp- og breddeidrett.

- Fortgang Norvald Mo, leder i Oslo Idrettskrets, sier han er skuffet, men at han nå regner med at de planlagte anleggene uansett vil bygges.

- Det var mange OL-motstandere som sa at vi heller må satse på breddeidrett og anlegg. Jeg regner med at de vil stå for det, og at de nå vil bidra til at vi får fortgang i dette uansett, sier Mo til Dagbadet.

- Dette er anlegg vi uansett trenger i Oslo. Vi har ikke drøftet hva som bør bygges først nå, og det er også klart at det som er planlagt ikke vil dekke alle behov, men det er åpenbart at for eksempel et nytt hockeyanlegg på Jordal er viktig og nødvendig, og det samme med en innendørs skøytestadion på Valle, sier Mo til Dagbladet.

- Ikke bygget en ishall på 30 år I OL-planene lå det i tillegg inne flere ishaller, blant annet på Mortensrud og Sogn, skiskytingsanlegg og friområde på Grønmo (tenkt til Paralympics) og en ishall på Stubberud som skulle brukes til hockey, og som etter OL skulle gjøres om til flerbrukshall.

- Det er ikke bygget en ishall de siste 30 årene. Og Grønmo-prosjektet må vi bare ha. På Stubberud var det planlagt etterbruk for friidrett, ulike kampsporter, som i dag har en kummerlig tilværelse, dans og cheerleading. Nå må vi drøfte hvordan den hallen bør lages, sier Mo.

FLERBRUKSHALL: Slik var anlegget på Stubberud planlagt.
FLERBRUKSHALL: Slik var anlegget på Stubberud planlagt. Vis mer

Han sier dette om anleggssituasjonen generelt i Oslo:

- Vi har noen gode anlegg. Men målt mot innbyggertall har vi den desidert dårligste dekningen i landet. Det begrenser aktiviteten. Utover det som lå i OL-planene trenger vi også blant annet flere nærskianlegg og lokaler for mindre idretter, sier han.

- Staten må bidra Idrettslederen sier staten må ta en del av regningen for de kommende anleggsplanene.

- Befolkningsveksten har vært så kraftig at vi må få noe statlig støtte. Under behandlingen av idrettsmeldingen sluttet også Stortinget seg til at pressområder og storbyområder må prioriteres, sier Mo.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) sa i går til VG at de planlagte anleggene vil bygges uansett.

Utover OL-planene har det idrettseide selskapet Oslo Idrettshaller AS jobbet med fem idrettshallprosjekter i byen, som de har håp om å få gjennomført. Blant dem er en hall på Korsvoll. Lars Dueled, styrelederen i idrettslaget der, sa i februar til Aftenposten at det var tull å tro at OL ikke gikk ut over breddeidretten. Han har ledet landets største håndballklubb uten egen hall, men tror det nå blir bedring.

FLERBRUKSANLEGG: Slik så OL-tilhengerne for seg at det planlagte anlegget på Grønmo kunne brukes i ettertid. Alle ilustrasjoner: Oslo 2022
FLERBRUKSANLEGG: Slik så OL-tilhengerne for seg at det planlagte anlegget på Grønmo kunne brukes i ettertid. Alle ilustrasjoner: Oslo 2022 Vis mer

- Jeg har ikke rukket å tenke over om OL-avslaget vil ha noe å si for oss. Jeg tror egentlig det vil fortsette upåvirket av dette, og håper at kommunen og idrettskretsen jobber for å få det gjennomført, slik de har signalisert, sier Dueled.

INNENDØRS: Slik var skøyte- og curling-anlegget på Valle planlagt.
INNENDØRS: Slik var skøyte- og curling-anlegget på Valle planlagt. Vis mer