Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Vi må være åpne

Biskop Ole D. Hagesæther oppfordrer alle til å glede seg med barna nyttårsaften, men samtidig sette av litt tid til å snakke om den helt spesielle tragedien verden er rammet av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): -  Jeg tror det er viktig å ta vare på egne følelser i ei tid som dette. De fleste av oss vil ikke møte noen som er direkte rammet av tragedien, men vi har alle følelser i forhold til det som har skjedd i Sørøst-Asia, sier Hagesæther.

Han oppfordrer voksne til å ta spesielt vare på barna.

-  Trygghet

-  Vi må være åpne. Alle er hjelpeløse i en slik situasjon, men det er ikke farlig så lenge vi har en trygghet i bunn. Hvis vi kommuniserer trygghet, vil barn forstå at de kan være redde, men samtidig føle trygghet.

Selv om nyttårsfeiringen i år vil bli dempet, mener biskopen i Bjørgvin at barnas forventninger om spenning og glede også skal innfris.

-  Jeg tror ikke vi skal rette bekymrede blikk mot barn eller voksne som vil glede seg med noen raketter. Nå vil gleden møte forskrekkelsen, og vi må klare begge deler. Samtidig vil jeg oppfordre alle til å sette av litt tid til å snakke sammen om denne helt spesielle nyttårskvelden.

Hjemme hos oss vil vi synge en enkel julesang, og når det er gjort, skal vi glede oss.

Ønsker å hjelpe

Biskopen i Bjørgvin inviterer folk til å gå i kirkene 1. nyttårsdag, på den offentlige sørgedagen.

-  Kirkene vil være åpne, med rik symbolbruk. Der kan alle komme med sin uro og de som har nære bekjente som er blitt direkte rammet, kan fortelle om det.

Biskop Hagesæther tolker iveren etter å gi penger til hjelpeorganisasjonene som det mest håndfaste bevis på at vi ønsker å hjelpe vår neste når det virkelig gjelder.

LETER DESPERAT: En turist studerer bildene av dem som forsvant i flodbølgen i Phuket i Thailand. Thailandske myndigheter sa i går at rundt 6000 mennesker er savnet, 80 prosent av dem er trolig omkommet.
VIS TRYGGHET: Biskop Ole D. Hagesæther
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media