Obama:

- Vi må være bekymret

Barack Obama er bekymret for tilstanden til det amerikanske demokratiet.

BEKYMRET: Tidligere president Barack Obama er bekymret for det amerikanske demokratiet. Her fra en tale i november. Foto: Brandon Bell / Reuters / NTB
BEKYMRET: Tidligere president Barack Obama er bekymret for det amerikanske demokratiet. Her fra en tale i november. Foto: Brandon Bell / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs tidligere president Barack Obama sier i et intervju med CNN at han fortsatt er bekymret for tilstanden til det demokratiske systemet i USA, etter angrepet på Kongressen 6. januar.

- Vi må være bekymret, når et av våre store politiske partier er villige til å omfavne en tankegang om demokratiet vårt som ville være ugjenkjennelig og uakseptabel for bare fem eller ti år siden, sier Obama til CNN.

Han sier at han blant annet er skremt av at «store deler av Kongressen» aksepterte løgnene som førte til stormingen av kongressbygningen.

Obama håper neste valg går fredeligere for seg.

- Mørke krefter

- Jeg håper strømmen snur, men det krever at hver og en av oss forstår at dette demokrati-eksperimentet ikke er selvekskluderende. Det skjer ikke av seg selv, sier Obama.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

Han sier at han merket et skille i amerikansk politikk i 2008, da John McCain valgte kontroversielle Sarah Palin til visepresidentkandidat.

- Med Palin virket det som om de mørke kreftene som lenge hadde lusket i skyggene i det moderne republikanske partiet, fant veien ut i rampelyset, sier Obama.

Skrøt av døtrene

I intervjuet trakk den tidligere presidenten fram døtrene sine, som han har gjort så mange ganger før.

- Døtrene mine er så mye klokere og mer sofistikerte og talentfulle enn jeg var på deres alder, sier han og ler.

- Når folk snakker om hva jeg etterlater meg, så er barna jeg oppdro i løpet av de åtte åra jeg var president en del av det. Det er mange grunnleggende antakelser om hva landet kan gjøre, og hva landet bør gjøre, som jeg tror at har festet seg. De tror fortsatt på det, og er villige til å jobbe for det, sier Obama.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer