Vi må vente enda lenger på vinteren

Hadde du håpet at den hvite jula skulle melde sin ankomst allerede nå, må vi nok skuffe deg.

INVERSJON: Dette bildet fra Skiforeningens kamera i Holmenkollen viser tett tåke over Oslo. Tåkelaget fører til kaldere luft nede i byen, og finværet kommer ikke ordentlig til syne. Foto: Skiforeningen
INVERSJON: Dette bildet fra Skiforeningens kamera i Holmenkollen viser tett tåke over Oslo. Tåkelaget fører til kaldere luft nede i byen, og finværet kommer ikke ordentlig til syne. Foto: Skiforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kalenderen viser desember, men de færreste i landet som bor under et par hundre høydemeter over havet har fått gleden av å føle på snøen over flere dager.

Hva kan vi så forvente oss resten av denne uka og uka som kommer? Ikke for mye hvitt, om vi skal tro meteorologene.

- Vi får inn en del nedbør på fredag, og det kan komme litt hvitt i marka utenfor Oslo, men det blir nok veldig marginalt, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Dagbladet.

Legger seg ikke Verken i Oslo eller langs kysten vil snøen legge seg. På innlandet i Østlandet kan det også komme snø i lavlandet, men at denne blir liggende til jul er høyst usannsynlig.

- Det blir nok ikke store mengder nedbør, men det kan legge seg et par centimeter inn i landet, sier han.

- Det kommer vær fra Vest jevnt og trutt på denne tida av året, men også fra sør. Det betyr at det blir forholdsvis mildt og at vinteren ikke er i anmarsj ennå, sier Escobar Løvdahl.

Heller ikke vest eller nord i landet er det vil vinteridyllen presentere seg over lengre tid.

- Snøen vil nok legge seg litt og forsvinne igjen. I dag hadde vi nedbør i form av sludd og slaps i Tromsø, og det kan nok komme som regn flere steder nord i landet før helga, før det kan bli litt kaldere i helga. Da kan vi få snø fra Bodø og nordover. Men det ser kortvarig ut, og allerede søndag vil nok by på mildvær og regn, sier statsmeteorolog Jon Austerheim i Tromsø til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer