Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi må vente enda lenger på vinteren

Hadde du håpet at den hvite jula skulle melde sin ankomst allerede nå, må vi nok skuffe deg.

INVERSJON: Dette bildet fra Skiforeningens kamera i Holmenkollen viser tett tåke over Oslo. Tåkelaget fører til kaldere luft nede i byen, og finværet kommer ikke ordentlig til syne. Foto: Skiforeningen
INVERSJON: Dette bildet fra Skiforeningens kamera i Holmenkollen viser tett tåke over Oslo. Tåkelaget fører til kaldere luft nede i byen, og finværet kommer ikke ordentlig til syne. Foto: Skiforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kalenderen viser desember, men de færreste i landet som bor under et par hundre høydemeter over havet har fått gleden av å føle på snøen over flere dager.

Hva kan vi så forvente oss resten av denne uka og uka som kommer? Ikke for mye hvitt, om vi skal tro meteorologene.

- Vi får inn en del nedbør på fredag, og det kan komme litt hvitt i marka utenfor Oslo, men det blir nok veldig marginalt, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Dagbladet.

Legger seg ikke Verken i Oslo eller langs kysten vil snøen legge seg. På innlandet i Østlandet kan det også komme snø i lavlandet, men at denne blir liggende til jul er høyst usannsynlig.

- Det blir nok ikke store mengder nedbør, men det kan legge seg et par centimeter inn i landet, sier han.

- Det kommer vær fra Vest jevnt og trutt på denne tida av året, men også fra sør. Det betyr at det blir forholdsvis mildt og at vinteren ikke er i anmarsj ennå, sier Escobar Løvdahl.

Heller ikke vest eller nord i landet er det vil vinteridyllen presentere seg over lengre tid.

- Snøen vil nok legge seg litt og forsvinne igjen. I dag hadde vi nedbør i form av sludd og slaps i Tromsø, og det kan nok komme som regn flere steder nord i landet før helga, før det kan bli litt kaldere i helga. Da kan vi få snø fra Bodø og nordover. Men det ser kortvarig ut, og allerede søndag vil nok by på mildvær og regn, sier statsmeteorolog Jon Austerheim i Tromsø til Dagbladet.

- Skal du finne skiføre uten at det blir grus-skigåing i lavlandet, vil jeg kanskje satse på en golfbane. Ellers er det fine skiforhold i fjellet, sier Rafael Escobar Løvdahl i Oslo.

Kortvarig storm Nordlendingene fikk i går smake på stormvær fra vest. Det har vært både regn, torden og haglebyger i Nordland i løpet av onsdag.

- Den avtok i går og blir mindre i dag. Det vil fortsatt være lavtrykk, pålandsvind og nedbør som dominerer. Det beste været i Nord får vi nok i indre Finnmark, der også snøforholdene er mer som normalt, sier Austerheim.

De siste ukene har været i Norge vært stabilt ganske grått og tungt. Dette endrer seg mest sannsynlig i tida som kommer.

- Vi hadde et høytrykk over Norge som holdt alt av vær unna. Nå får vi inn noen værsystemer som kan føre til litt dårlig vær, men også heldigvis litt godvær, sier Escobar Løvdahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling