Vi mangler fly!

STAVANGER (Dagbladet): - Kjøp billigturer til Göteborg, frister Gothia Airlines, og proklamerte ruteåpning Bergen- Stavanger- Göteborg 2. mai. Men i går manglet flyselskapet det aller viktigste for å kunne frakte passasjerer - et fly!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri opplevd maken. Onsdag fikk vi høre at alt var i orden. I går fikk vi beskjed om at alle avganger er kansellert, sier stasjonssjef Dag Bull-Njaa hos Widerøe i Stavanger.

Widerøe skulle håndtere passasjerer og bagasje for det svenske flyselskapet som har annonsert daglige avganger.

Gothia Airlines vil også tilby billigturer fra Oslo og Trondheim til Landvetter, Göteborg. Prisene varierer fra 250 kroner for ungdom under 25 år til rundt tusenlappen for andre reisende. Også samboere oppnår drømmeprisen 250 kroner, det gjelder også tilslutning til charterturer.

Advarer kunder

Dagbladet får opplyst at Gothia Airlines først ville leie fly hos det nederlandske flyselskapet Schreiner Airways. Det skar seg. Så prøvde svenskene å få tak i fly hos færøyske Atlantic, uten at noe fly kom på vingene.

20 personer skulle Gothia Airlines frakte på jomfruturen fra Vestlandet til Göteborg i går.

Ifølge Widerøe ble passasjerene varslet om kanselleringen. - Beskjeden om at selskapet ikke fikk tak i fly, burde selvsagt ha kommet tidligere. Det som skjedde har satt mange i en knipe. Folk bør nok avvente og se hva som videre skjer før de kjøper billetter hos Gothia Airlines, sier Bull-Njaa.

Prøver igjen

Skiens-firmaet Magne Dale AS har vært et mellomledd for Gothia Airlines satsing.

- Det siste jeg har hørt, er at selskapet vil prøve igjen med ruteåpning fra Bergen og Stavanger 16. mai, hvis de har fly, da, sier Magne Dale.

Dagbladet prøvde i går å få kommentarer fra Gothia Airlines i Göteborg, men VD Ove Pettersson hadde ikke tid.

BEKLAGER: - Beklager, ingen billigturer til Göteborg i dag! Widerøe-sjef Dag Bull-Njaa fikk få timer før avgang beskjed om at det svenske flyselskapet Gothia Airlines manglet fly til å foreta jomfruturen Bergen- Stavanger- Göteborg i går. - Jeg har aldri opplevd maken fra et flyselskap, sier Bull-Njaa. Widerøe skal håndtere Gothia Airlines' turer i Norge.