Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi måtte ringe rundt til sykehus og politi

Pårørende leste på nett at Trond Roger (29) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 24 år gamle Kim Hansen er svogeren til Trond Roger Solum (29). 17. mai i år ble Solum drept av kjærestens 17 år gamle venninne.

17-åringen innrømmet drapet på Solum., og i dag ble hun dømt til seks års fengsel i Rana tingrett. Solum ble funnet drept i en bolig like ved Utskarpen skole.

Hele den lille bygda ble sterkt preget av drapet og 17. mai-feiringen ble avlyst.

Fikk strafferabatt

Nå vil svogeren snakke ut om den vanskelige tiden etter drapet. Han og kona, som var gravid da drapet skjedde, har ventet i over tre måneder på at 17-åringen skulle få sin dom.

- Den er for mild, mener Hansen.

I dommen har hun fått strafferabatt på grunn av sin unge alder, og det faktum at hun har samarbeidet med politiet. Det er også lagt vekt på at hun har hatt en vanskelig oppvekst.

- Det er ganske sykt at hun slipper unna med så liten straff. Det virker som om man kan gjøre hva man vil. De sender ut feil signaler til unge folk. Hun slipper ut om fire og et halvt år. Man kan ikke gå rundt og ta livet av folk og slippe unna, mener Hansen.

MENER DOMMEN ER FOR MILD: 24 år gamle Kim Hansen mener seks års fengsel er en for mild dom for drapet på svogeren. Foto: Hans Petter Sørensen
MENER DOMMEN ER FOR MILD: 24 år gamle Kim Hansen mener seks års fengsel er en for mild dom for drapet på svogeren. Foto: Hans Petter Sørensen Vis mer

Leste om drapet på nett

Han forteller til Dagbladet.no at han og kjæresten ikke visste at broren og svogeren var drept før de gikk inn på nettavisene om morgenen på 17. mai.

- Foreldrene til Trond leste om det på nettet. Jeg fikk telefon fra en kamerat som mente det kunne være Trond. Det var riktig alder og alt. Men det tok lang tid før vi fikk bekreftet det. Vi måtte ringe rundt til sykehus og politi. Til slutt var det moren til Trond som fikk bekreftet at han var død.

Paret, som ble foreldre 6. august, var ikke til stede i rettssalen.

- Jeg har bare fulgt den på nettet. Men foreldrene til Trond har vært der, så vi har snakket med dem. Det har ikke vært lett å gå og vente på rettssaken. Vi skulle så gjerne få sagt hva vi mente om dette,men det fikk vi ikke.

- Han hadde så mange venner

Den 17 år gamle jenta som nå er dømt for knivdrapet, har selv forklart at Solum ikke hadde gjort henne noe tidligere, men skal ha hørt av andre at «han skal ha gjort ting før».

Hun hentet en spiss kniv i kjøkkenskuffen da venninna slapp inn Solum. Intet ved hans oppførsel inne i leiligheten virket truende, heter det i dommen.

Hansen forstår ikke hvordan den 17 år gamle jenta kan ha oppfattet svogeren som truende.

image: - Vi måtte ringe rundt til sykehus og politi

- Han hadde så vanvittig mange venner. En person som har så mange venner kan ikke gjøre noen noe vondt. Han la aldri en hånd på noen. Hun har vært på fest hos ham flere ganger. Dersom hun var så redd for ham er det rart at hun dro på fest med ham og sov på sofaen. Det er så sårende når det bare kommer løgn ut, mener 24-åringen.

DREPT: 29 år gamle Trond Roger Solum ble drept 17. mai i år.
DREPTE VENNINNENS KJÆRESTE: Ei 17 år gammel jente ble i dag dømt til seks års fengsel for drap på en 29 år gammel mann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!