- Vi mener det peker mot at bussjåføren er skyld i ulykken

Det er ikke funnet noe galt med bussen som løp løpsk på Carl Berners plass. Politiet mener det er sannsynlig at sjåføren er skyld i ulykken.

EN DREPT: En mann i 30-årene fra Afghanistan døde etter å ha blitt kjørt ned av bussen som løp løpsk ved Carl Berners plass søndag 15. desember. Politiet har ikke funnet noe galt med bussen. Foto: Fredrik Hove
EN DREPT: En mann i 30-årene fra Afghanistan døde etter å ha blitt kjørt ned av bussen som løp løpsk ved Carl Berners plass søndag 15. desember. Politiet har ikke funnet noe galt med bussen. Foto: Fredrik Hove Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 30-årene fra Afghanistan ble drept og flere andre ble lettere skadd da en rutebuss løp løpsk ved Carl Berners plass i Oslo søndag 15. desember. Bussen krasjet i to trafikklys og pløyet igjennom et juletreutsalg, før den stanset ved at den krasjet inn i en tom bil.

Det er fra før kjent at bussjåføren er siktet for uaktsom kjkøring i saken. Siktelsen var ifølge politiet et formelt skritt i etterforskningen fordi hun har fått førerkortet beslaglagt og har måttet avgi blodprøve.

Sjåføren har nektet politiet å ta beslag i førerkortet. Dermed må saken sendes til Oslo tingrett.

Ifølge politiadvokat Jeanette Westlund Hegna ved trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt, mener politiet at det er sannsynlighetsovervekt for at bussjåføren er skyld i ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer