Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi mener det peker mot at bussjåføren er skyld i ulykken

Det er ikke funnet noe galt med bussen som løp løpsk på Carl Berners plass. Politiet mener det er sannsynlig at sjåføren er skyld i ulykken.

EN DREPT: En mann i 30-årene fra Afghanistan døde etter å ha blitt kjørt ned av bussen som løp løpsk ved Carl Berners plass søndag 15. desember. Politiet har ikke funnet noe galt med bussen. Foto: Fredrik Hove
EN DREPT: En mann i 30-årene fra Afghanistan døde etter å ha blitt kjørt ned av bussen som løp løpsk ved Carl Berners plass søndag 15. desember. Politiet har ikke funnet noe galt med bussen. Foto: Fredrik Hove Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene fra Afghanistan ble drept og flere andre ble lettere skadd da en rutebuss løp løpsk ved Carl Berners plass i Oslo søndag 15. desember. Bussen krasjet i to trafikklys og pløyet igjennom et juletreutsalg, før den stanset ved at den krasjet inn i en tom bil.

Det er fra før kjent at bussjåføren er siktet for uaktsom kjkøring i saken. Siktelsen var ifølge politiet et formelt skritt i etterforskningen fordi hun har fått førerkortet beslaglagt og har måttet avgi blodprøve.

Sjåføren har nektet politiet å ta beslag i førerkortet. Dermed må saken sendes til Oslo tingrett.

Ifølge politiadvokat Jeanette Westlund Hegna ved trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt, mener politiet at det er sannsynlighetsovervekt for at bussjåføren er skyld i ulykken.

Politiet har mottatt en rapport fra Statens veivesen.

Rapportens foreløpige konklusjon er at det ikke er avdekket noen tekniske feil eller mangler ved bussen som kan ha vært årsak eller medvirkende årsak til ulykken.

- Den rapporten gir et foreløpig svar. Vi har fått konklusjonen om at det ikke er funnet noen tekniske feil med kjøretøyet, og vi mener det peker mot skyld hos sjåføren, sier Westlund Hegna.

Det er fra før kjent at bussjåføren satt i bussens førersete under hele den destruktive ferden. Hun var da den eneste som var ombord i bussen.

At politiet nå må oversende begjæringen om førerkortbeslaget til retten, innebærer at retten må få innsyn i og vurdere bevisene i saken.

Begjæringen blir sendt fra Oslopolitiet til Oslo tingrett før jul.

Advokat Ida Dahlgren Hanssen representerer bussjåføren.

- Jeg har ikke snakket med min klient, så jeg kan ikke uttale meg om saken, sier hun til Dagbladet.

VILL FERD: Et trafikklys ble meid ned av bussen. Foto: Foto: Trym Mogen / Dagbladet
VILL FERD: Et trafikklys ble meid ned av bussen. Foto: Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer