- Vi mener fortsatt at handlingen var uakseptabel

Men Forsvaret vil ikke si at de føler seg trygge på at noe lignende ikke vil skje igjen.

EKKELT: Alice Asplund fortalte Dagbladet at hun følte seg misbrukt etter at hun ble beordret til å kle seg naken og vaske seg sammen med 30 mannlige medsoldater i 2011. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EKKELT: Alice Asplund fortalte Dagbladet at hun følte seg misbrukt etter at hun ble beordret til å kle seg naken og vaske seg sammen med 30 mannlige medsoldater i 2011. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble tidligere mandag kjent at Forsvaret trekker sin refs mot offiseren som beordret Alice Asplund til nakenbading i 2011.

Asplund ble tvunget av troppssjefen til å kle seg naken og vaske seg i iskaldt vann foran resten av medsoldatene. Løytnanten som beordret nakenbadingen ble omplassert til en annen avdeling og fikk en bot på 2500 kroner for sin oppførsel.

I ettertid klaget han saken inn for Klagenemnda for disiplinærsaker i Forsvaret, der han nå har fått medhold og refsen har blitt trukket tilbake.

Forsvaret har ikke endret mening Forsvaret mener fortsatt at offiserens oppførsel var uakseptabel, selv om han har fått medhold i klagen.

Pressetalsmann Dag Aamoth i Forsvaret sier det er viktig å forstå at offiserens klage har blitt behandlet av en uavhengig klagenemnd. Klagenemnda for disiplinærsaker i Forsvaret er den endelige klageinstansen i slike saker.

- Klagenemnda har funnet at vilkårene for refselse ikke er tilstede. Det vil si at Luftforsvaret har valgt gal reaksjonsform, rent disiplinært. Det er de som har vedtatt dette, og det er et vedtak som forsvaret må forholde seg til. Samtidig mener vi at handlingen fremdeles er uakseptabel, sier han og legger til:- Det man må se på er resultatet av handlingen. En ung kvinnelig soldat tvinges til å bade naken foran sine medsoldater, det er uakseptabelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer