- Vi mener kjøkkenkniven er drapsvåpenet

Mannen som er siktet for Skøyendrapet, ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Poliadvokat Cecilie Gulnes sier de tekniske undersøkelsene knytter den beslaglagte kniven til drapet, ved at kniven har avsatt rillespor på den avdøde. Foto: Ida Hilde Mathisen
Poliadvokat Cecilie Gulnes sier de tekniske undersøkelsene knytter den beslaglagte kniven til drapet, ved at kniven har avsatt rillespor på den avdøde. Foto: Ida Hilde MathisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede 44-åringen i saken som har blitt omtalt som Skøyendrapet, ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Han anket på stedet.

Det er funn på en av i alt 14 beslaglagte kniver som er politiets sentrale bevis i saken. Den aktuelle kniven er en kjøkkenkniv. Etter å ha blitt undersøkt i Tyskland, har tyske kriminalteknikere knyttet kniven til drapet på Vegard Bjerck.

- Vi mener at denne kniven er drapsvåpenet, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer er det er rillespor på avdødes kropp som ifølge den tyske rapporten stemmer overens med nettopp denne kniven.

Mannens forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier han er kritisk til undersøkelsene som er foretatt, og stiller seg undrende til om dette kan holde som bevis i en norsk rett. Han fikk overlevert rapporten først i dag morges, og har derfor ikke hatt tid til å gå gjennom den.

FUNNET DREPT: IT-gründer Vegard Bjerck. Foto: Privat
FUNNET DREPT: IT-gründer Vegard Bjerck. Foto: Privat Vis mer

Selv hevder den siktede at han er uskyldig, og fastholder at han ikke var i garasjeanlegget da drapet skal ha blitt begått.

Politiet ønsket etter det Dagbladet erfarer å varetektsfengsle ham på bakgrunn av fare for at han skal unndra seg, og reise ut av landet.

- Han fastholder at han er uskyldig, og at han ikke har tenkt til å forlate landet, sier Lindboe.

Den siktede mannen er samme mann som tidligere har vært pågrepet og fengslet for drapet. Den gang mente lagretten at det ikke var tilstrekkelig bevis for å opprettholde siktelsen. Det hadde også vært aktivitet på hans pc i det tidspunktet drapet ble begått.