- Vi mener vi har tatt ranslaget

Tre menn pågrepet i Stockholm for gullsmedran i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dgbladet): Flere menn er pågrepet i Stockholm etter det brutale gullsmedranet på Grønland i Oslo 29. mars, melder VG.

- Vi mener vi nå har tatt ranslaget, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser til NRK Dagsnytt at det er tre menn fra tre menn som pågrepet i den planlagte aksjonen i Stockholm.

- Vi har hatt fem personer på plass, en politiadvokat, en hovedetterforsker og tre etterforskere. Vi ønsker å få avhørt dem umiddelbart, sier Aas til Dagbladet.

Politiinspektøren sier mennene vil bli begjært utlevert Norge.

En svensk mann bosatt i Oslo ble før påske siktet for medvirkning til ranet.

Gjerningsmennene avfyrte skudd under ranet, men ingen ble fysisk skadd.

Nylig kom det for øvrig fram at gullsmeden er slått konkurs. Tollmyndighetene hevder å ha rundt fire millioner kroner til gode i merverdiavgift på gullvarer som er uriktig innført.

-Firmaet har ikke råd til å betale dette kravet, dessverre, sa styreleder Sofia Ahmad i Sheikh Enterprises i skifteretten i Oslo onsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Avisa skrev tirsdag denne uka at selskapet kreves for 12,8 millioner kroner i unndratt moms, skatt og toll. Dette fremgår av en arrestkjennelse fra januar i år.

- På grunn av sakens omfang og alvorlighetsgrad mener vi det er svært nødvendig å åpne konkurs, sa juridisk rådgiver Anne-Karine Veiding hos tollmyndighetene i Oslo og Akershus.

Ahmad sa i retten at selskapet skylder opp mot 1,6 millioner kroner til en leverandør i Dubai i tillegg til de vel 12,8 millionene som Skatt øst og tollmyndighetene mener å ha til gode.

Men Ahmad erkjente ikke at selskapet skylder de fire millionene som tollmyndighetene krever, og sa at det er levert en klage som er til behandling hos tollvesenet.

Pengene som tollmyndighetene mener Sheikh Enterprises skylder er som følge av uriktig beregnet merverdiavgift ved innførsel av gullvarer fra Dubai, ifølge NTB