Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi merket ingenting

- Han er snill, hjelpsom og ryddig, sier nabo Liv Turid Wallentinsen om drapsmannen (25) som hadde et lik i kottet i 16 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet.no): Liv Turid Wallentinsen (67) bor i samme hus som 25-åringen drepte og oppbevarte 45-åringen i Arendal.

Hun merket ikke noe utenom det vanlige de 16 dagene drapsmannen skjulte liket, forteller hun i et intervju med programmet Etterlyst som sendes på Viasat 4 i kveld.

Det eldre ekteparet som har hatt drapsmannen (25) og drapsofferet (45) boende over seg i villaen i Arendal, sier at de ikke har merket noe til at huset de bor i har vært åsted for et drap, eller at 25-åringen de har hatt mye kontakt med har båret på en mørk hemmelighet.

- Jeg snakket med ham samme dagen som de oppdaget dette liket. Jeg var oppe hos ham etter å ha handlet for ham. Man kunne ikke merke noe som helst på ham, sier Liv Turid Wallentinsen (67) til Etterlyst.

- Mislikte farsrolle

45-åringen ble kvalt til døde natt til 14. februar, etter det som fremstår som bagatellmessige konflikter samme kveld om videoutleie og hvordan man piller reker.

25-åringen sa i Arendal tingrett i dag, at han oppfattet 45-åringen som formanende, og at han mislikte at han tok en farsrolle overfor ham.

Les: Slo og kvalte naboen til døde i krangel om reker og video.

image: - Vi merket ingenting

- Vi har jo fundert og snakket med han som er siktet, og lurt på hva som har skjedd med drapsofferet. Hvor han har vært og hva som har skjedd med ham, sier Wallentinsen.
 

- Flink til å ha det rent og ryddig 

Etter drapet, lot 25-åringen liket ligge i senga der han var blitt drept, før han flyttet det opp i et kott på loftet. Først 16 dager senere kom politiet på døra. 25-åringen innrømmet alt på stedet.

25-åringen har en historie med alvorlige psykiske lidelser, og tar vanligvis stemningsstabiliserende medikamenter. Disse hadde han etter eget utsagn ikke tatt på en måned da han drepte 45-åringen.

- Vi har hatt et godt forold til han som er siktet. Etter det jeg har oppfattet er han en stille og rolig gutt, snill og hjelpsom på alle måter, og veldig flink til å ha det rent og ryddig rundt seg, sier Wallentinsen.

25-åringen ble varetektsfengslet i dag tidlig, siktet for forsettelig drap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media