Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi mistet absolutt alt. Vi har bare klærne vi har på oss

Huset til Anna og Per Aspevik brant ned til grunnen.

MISTET HUSET:  Boligen til ekteparet Anna Aspevik (70) og Per Aspevik (68) brant ned til grunnen. De flyttet til Lærdalsøyri for 33 år siden. Foto: Privat
MISTET HUSET: Boligen til ekteparet Anna Aspevik (70) og Per Aspevik (68) brant ned til grunnen. De flyttet til Lærdalsøyri for 33 år siden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekteparet Anna og Per Aspevik flyttet til Kyrkjegata 4 på Lærdalsøyri for 33 år siden.

Natt til søndag brant huset deres ned til grunnen.

- Det er helt, helt forferdelig. Vi har mistet absolutt alt. Vi fikk ikke med oss noe som helst. Vi har bare klærne vi har på oss, sier Anna Aspevik til Dagbladet.

- Spredde seg Brannen på Lærdalsøyri i Lærdal kommune brøt ut like før klokka 23 lørdag kveld. Ekteparet ble evakuert fra området før brannen hadde rukket å spre seg til boligen deres.

- Vi så flammer som sto høyt til værs, og de spredde seg mer og mer. Vi unngikk det meste av røyken, men det var bare så vidt. Jeg våknet med litt hoste i dag, og var redd jeg hadde fått problemer med lungene. Det ga seg heldigvis raskt, sier Aspevik.

- Jeg var innlagt på sykehuset rett før jul, på grunn av hjertet. Så skulle vi altså få dette på toppen av alt, sier hun.

- Hjelpeløse Ekteparet reiste direkte til Per Aspeviks bror, som bor 5-6 kilometer fra Lærdalsøyri. Da hadde de fortsatt et håp om at huset deres ikke ville bli slukt av flammene.

- Men i dag morges fikk vi vite at huset hadde brent ned til grunnen. Vi hadde kjøpt masse dyre møbler i fjor. Jeg hadde nettopp fylt opp fryseren. Alt sammen er vekk. Nabohusene har også gått med i brannen, sier Anna.

De blir boende hos Per Aspeviks bror til de vet hvordan de skal få løst bosituasjonen.

- Vi er helt hjelpeløse. Men vi er heldige som kan bo her. I morgen skal jeg ta kontakt med forsikringsselskapet og høre hvordan vi skal gå fram. Vi trenger noen klær, sier hun.

FLAMMEHAV:   Kraftig vind førte til at brannen i Lærdal spredde seg raskt. I alt 23 bygninger brant ned til grunnen. Av dem var 16 bolighus. 
Foto: Arne Veum / NTB scanpix
FLAMMEHAV: Kraftig vind førte til at brannen i Lærdal spredde seg raskt. I alt 23 bygninger brant ned til grunnen. Av dem var 16 bolighus. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart