Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi møtes snart i Palestina. Israel vil betale en høy pris»

Ny melding fra IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

TRUER ISRAEL: IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi truer Israel i den første videoen på flere måneder. Foto: IS / AP / NTB Scanipx
TRUER ISRAEL: IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi truer Israel i den første videoen på flere måneder. Foto: IS / AP / NTB Scanipx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Vi møtes snart i Palestina. Israel vil betale en høy pris».

Det sier leder for Den islamske stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, i et nytt lydklipp, det første siden mai. Talen retter seg spesifikt mot Israel, og 44-åringen hevder IS «snart vil bli hørt i Palestina», ifølge den israelske nettavisa i24.

«Vi kommer nærmere dere for hver dag som går. Ikke tro at vi har glemt dere», sier den selvutnevnte kalifen ifølge Jerusalem Post.

Sosiale medier «Jødene trodde vi hadde glemt Palestina, og rettet fokus mot andre steder. Ikke i det hele tatt, jøder. Vi har ikke glemt Palestina. Allah vil ikke glemme det», sier Baghdadi i opptaket, som er publisert på sosiale medier.

«Snart, snart, med Allah: Lytt til jihadkrigernes kokende følelser», sier 44-åringen.

Han sier også at bombeangrepene fra den vestlige alliansen og Russland har mislyktes i å svekke IS.

De siste månedene har volden tiltatt i Israel og de israelskokkuperte områdene, med mange knivstikkinger, bilpåkjørsler, brannbomber og steinkasting. 24 israelere og 132 palestinere er drept, og flere hundre skadd.

«Palestina vil ikke bli deres land eller hjem, for dere vil det bli en gravplass», sier Baghdadi.

Presses I tillegg til bombeangrepene presses IS av irakiske styrker, som er ute etter å ta tilbake storbyen Ramadi, der det pågår harde kamper. Hvis de lykkes med det, står Mosul i nord for tur.

I Syria har en arabisk-kurdisk allianse framgang mot IS. Med støtte fra den amerikanskledede koalisjonen har de klart å ta tilbake en sentral demning på elva Eufrat, sammen med flere landsbyer, melder Reuters.

I forrige uke avslørte Dagbladet opplysninger om at 272 IS-krigere skjuler seg i Europa, og at ytterligere 150 er på vei.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media