Terrorangrepet mot Noor-moskéen i Bærum

- Vi muslimer er redde nå. Muslimhatet øker

Styremedlem Irfan Mushtaq i Al Noor-moskéen i Bærum er redd. Det er også imamen, barna og alle andre som går i menigheten.

truSler: Styremedlem i menigheten Al Noor Islamic Center, Irfan Mushtaq, mener det blir stadig vanskeligere å være muslim i Norge. Begge hans døtre har opplevd trusler fordi de er muslimer. Hans yngste datter fikk e... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eid-helga ble et mareritt for styremedlem i Al Noor Islamic Center, Irfan Mushtaq, og hans menighet. Lørdag skjøt Philip Manshaus seg inn i moskéen, etter timer tidligere å ha skrevet at han ville starte en rasekrig. Terrorangrepet ble avverget av Rafiq Muhammad (65) og de andre to mennene som var i moskéen.

- Vi er alle redde nå. Barna som går i moskéen, imamen og alle vi andre. Nå lurer vi på hva regjeringen vil gjøre for å trygge oss muslimer. De siste årene har vi følt oss stadig mer utrygge, forteller Mushtaq.

Muslimhat

I går ettermiddag fikk han tilbake nøkkelen til moskéen fra politiet. Mushtaq, imam Syed Muhammad Ashraf og styret var i går for første gang inne i lokalet etter terrorangrepet. De er lettet over at ingen i menigheten ble drept, men er redde og føler seg alene.

- De seinere åra har det blitt gradvis vanskeligere å være en muslim i Norge. Å være en muslim har blitt lik å være en terrorist. Det som skjer på sosiale medier brer seg lett inn i hverdagen, helt ned på barneskole-nivå, forteller Mushtaq.

Og kommer med et personlig eksempel. For ett par år siden fikk hans eldste datter en lapp med trusler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer