- Vi nekter å flytte

Her får Kinas staeste ektepar heist inn mat fra supportere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kinesiske ekteparet Wu Ping og Yang Wu har skapt oppstandelse langt utenfor hjembyen på grunn av sin utrettelige stahet. Familien eier nemlig et lite hus med en restaurant i underetasjen i byen Chongqing.

Problemet er bare at et stort eiendomsselskap brenner etter å få kloa i eiendommen, for å bygge et stort leilighetskompleks.

Tilbudt 16 millioner

Akkurat der det lille huset til det sta ekteparet ligger. Kampen har pågått siden 2004, da 280 innbyggere på tomta ble bedt om å flytte. De fleste flyttet.

Men ekteparet holder stand - til tross for at de er tilbudt over 16 millioner kroner for huset sitt. De er også tilbudt en splitter ny leilighet over to plan i det nye boligkomplekset som er planlagt på tomta.

Men paret, og særlig fruen i familien, står på sitt: Hun vil i så fall ha en leilighet med underetasje, så hun kan fortsette å drive restaurant.

Heist inn mat

Som bildene viser står huset nå ganske alene igjen midt oppe på en haug inne i et byggeområde.

HUSET PÅ HAUGEN: Her bor det kinesiske ekteparet som er blitt kjendiser fordi de nekter å flytte og selge huset til eiendomsmagnater. Foto: SCANPIX/AFP
HUSET PÅ HAUGEN: Her bor det kinesiske ekteparet som er blitt kjendiser fordi de nekter å flytte og selge huset til eiendomsmagnater. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

Supportere og fans av ekteparet gjør alt de kan for å støtte dem i kampen mot kapitalkreftene. Nå får Wu Ping og Yang Wu heist inn forsyninger til huset som fremstår mer som en borg.

Historien har rullet og gått i kinesisk - og nå også norsk - media, og fru Wu Ping (49) har fått tilnavnet «den harde neglen» fordi hun står så steilt på sitt.

Ny eiendomslov

Egentlig var ekteparet i følge en ny dom dømt til å forlate huset sitt den 22. mars, ellers ble det revet.

Men fredag avgjorde domstolen at huset ikke skulle rives likevel, på grunn av den nye eiendomsretten som er innført i Kina. Den gir private eiendomseiere samme rettigheter og beskyttelse som offentlige - noe som er et stort oppgjør med gamle kommunist-Kina.

Og ekteparet? De holder stand i sitt lille hus.

- Vi nekter å flytte
FÅR FORSYNINGER: De siste dagene har fans av ekteparet heist opp mat og vann til dem for at de skal kunne fortsette kampen.
<B>EN HARD NEGL: Har kinesisk media døpt Wu Ping (49) fordi hun står steilt på sitt. Her viser hun fram rettsordren som ber dem flytte.