- Vi ønsker å hjelpe de som er fanget av sin homoseksualitet, og vil finne en vei ut

Applikasjonen til «Setting Captives Free» tilbyr 60-dagers kurs. Nå er den borte fra Appstore.

Foto: Skjermdump
Foto: SkjermdumpVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Applikasjonen til den amerikanske og dypt religiøse gruppa Setting Captives Free tilbyr kurs som kan befri personer fra det som gjør livet vanskelig, forteller de. Blant ennet homofili.

- Gjennom «Door of Hope»-kurset ønsker vi å gi inforamsjon til de som føler seg fanget av homoseksualitet, og ønsker å finne en vei ut. Det er et voksende antall folk som er i denne kategorien, og vi er glade for å hjelpe - vi ser at mange finner frihet i Kristus, skriver ledelsen i Setting Captives Free i en e-post til Dagbladet.

- Farlig Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) sie at en slik holdning er farlig.

- Dette er bare tull og tøys, og det er skadelig for folk. Det er ikke dokumentert noe sted at noe slike kan gjøres, sier Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

Aktivistene i All Out har startet en underskriftskampanje for å få applikasjonen fjernet fra både Android- og Iphone-markedet, og applikasjonen som i går kunne bli funnet i Appstore, er nå fjernet.

Appstore sin talsmann i Norge sier at han foreløpig ikke har fått informasjon om hvorfor den er fjernet.

Google, som har ansvar for Android-versjonen, sier at de aldri uttaler seg om enkeltapper og eventuell fjerning av disse.

- Tilbyr håp Ledelsen i Setting Captives Free skriver at de er klar over underskriftskampanjen som blir ført mot dem av All Out.

- Vi er ikke i mot noen personer eller grupper. Men vi tilbyr håp og hjelp til de som ønsker å bli fri, inkludert homoseksualitet. Mange homoseksuelle liker livsstilen sin, de har vi ikke noe i mot. Vi kontakter dem ikke, og vi går ikke etter dem på noen måte, og det vil vi heller aldri gjøre, skriver de.

Gruppa skriver at de er klar over at American Psychiatric Association fordømmer kurer mot homofili.

- Vi fordømmer også slike kurer. Vi tilbyr ikke en kur for homofili, som om det er en sykdom. Vi presenterer en livsstil, og det er Jesus. Om homofile ikke liker livet sitt, så har de rett til å forandre seg om de vil.

- Sårbare Nylund sier at den retter seg mot de som er mest sårbar.

- Den retter seg ikke mot meg, som er åpen, stolt og glad for å være homofil. Den retter seg mot en gruppe mennesker som er usikre og er i en fase der de er sårbare, vi har nok eksempler på folk som det har gått galt med, sier Nylund.
Nylund understreker at det også fins miljøer i Norge som ønsker å kurere eller reorientere homofile.

- Vi har hørt fra folk som har opplevd press og metoder som skal få dem til å slutte å være homo. Jeg vil fraråde folk fra å være i nærheten av et slikt miljø. Pakk veska di og kom deg vekk, det har ingen lykkelig utgang, sier Nylund.

ADVARER: Bård Nylund, leder i LLH, advarer folk mot å være i miljøer som ønsker å kurere eller reorientere homofile. Foto: LLH
ADVARER: Bård Nylund, leder i LLH, advarer folk mot å være i miljøer som ønsker å kurere eller reorientere homofile. Foto: LLH Vis mer