<strong>LANG HISTORIE:</strong> Norske Kvinners Sanitetsforening, her ved stemmerettsforkjemper Betzy Kjelsberg, har en lang historie med fokus på kvinners helse- og livsvilkår. Foreningen er også åpen for menn.
Foto: NTB/SCANPIX


 spbekeil
 
NTB-mappe 1316
LANG HISTORIE: Norske Kvinners Sanitetsforening, her ved stemmerettsforkjemper Betzy Kjelsberg, har en lang historie med fokus på kvinners helse- og livsvilkår. Foreningen er også åpen for menn. Foto: NTB/SCANPIX spbekeil NTB-mappe 1316 Vis mer

- Vi ønsker alle menn hjertelig velkommen - også Gilhuus-Moe!

Norske Kvinners Sanitetsforening avviser at foreningen er forbeholdt kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går uttalte formann i Norske Selskab Carl Christian Gilhuus-Moe til Dagbladet at Norske Kvinners Sanitetsforening er et eksempel på en organisasjon som er forbeholdt kvinner.

- Det er mange norske klubber og organisasjoner som er forbeholdt et av kjønnene, som for eksempel Norske kvinners sanitetsforening, sier Gilhuus-Moe.

- For vår del har vi lange tradisjoner at det er en klubb for menn. Jeg opplever at menn kommuniserer så mye dårligere enn kvinner, og at de noen gang har behov for å være alene, fortsetter han.

Ønsker Gilhuus-Moe velkommen
At Norske Kvinners Sanitetsforening er forbeholdt kvinner avviser foreningen.

- At Norske Kvinners Sanitetsforening er et eksempel på en organisasjon som er forbeholdt kvinner vil vi tilbakevise på det sterkeste!, sier Marianne J. Seip, kommunikasjonssjef i foreningen.

Hun sier til Dagbladet at alle menn er velkomne i deres forening.

- Mer enn seks prosent av Norske Kvinners Sanitetsforenings nesten 50.000 medlemmer er menn. Vi ønsker alle menn som vil bli medlem hjertelig velkommen - også Gilhuus-Moe, sier J. Seip.

Sterke reaksjoner
Dagbladet fortalte i går historien om at tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey ikke fikk delta på Gimle Rotarys torskemiddag i Norske Selskabs lokaler fordi hun var kvinne.

Både Høyres Julie Brodtkorb, Aps kulturminister Hadia Tajik og SVs likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen reagerte på saken.

Politisk redaktør Marie Simonsen i Dagbladet og kulturredaktør Knut Olav Åmås i Aftenposten valgte også å trekke seg fra en debatt i Norske Selskab etter Widvey-saken.

Likestillingsombud Sunniva Ørstavik sier også til Dagbladet at hun vurderer å ta opp saken med Norske Selskabs regelverk.

<strong>ÅPENT FOR MENN:</strong> Kommunikasjonssjef Marianne J. Seip i Norske Kvinners Sanitetsforening ønsker alle menn velkomne. Foto: Norske Kvinners Sanitetsforening
ÅPENT FOR MENN: Kommunikasjonssjef Marianne J. Seip i Norske Kvinners Sanitetsforening ønsker alle menn velkomne. Foto: Norske Kvinners Sanitetsforening Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer