STYRING:  Grønlands visepolitimester Morten Nielsen ber nordmennene som kommer i natt om å være forsiktige. FOTO: ULRIK BANG.
STYRING: Grønlands visepolitimester Morten Nielsen ber nordmennene som kommer i natt om å være forsiktige. FOTO: ULRIK BANG.Vis mer

- Vi ønsker at de som kommer fra Norge er forsiktige

Politiet på Grønland vil fortsatt ha styringen med leteaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
KANGERLUSSUAQ/SOLA (Dagbladet): Politi og letemannskaper på Grønland har i hele kveld fortsatt søket etter de savnede norske sportsfiskerne - uten resultat.

Forrige døgn pågikk letingen til drøyt klokka 21 lokal tid - 01 norsk tid. Det er på dette tidspunktet i natt at de 14 lokale frivillige og pårørende til de savnede fra Jæren er ventet fram til basen for leteaksjonen i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord).

- Vi fortsetter søket ut kvelden, og i morgen tidlig må vi ta en briefing om hvordan vi skal fortsette videre, sier visepolitmester Morten Nielsen i kveld.

Han er fortsatt klar på at organisering av letingen må styres lokalt.

- Unngå konflikt - Vi har et ønske om at de som kommer med fly fra Norge i kveld er forsiktige. De kommer til et område de ikke kjenner til. Vi håper også de kontakter lokalt politi før de gjør noe som helst annet, slik at de ikke kommer i konflikt med lokalt politi og lokale redningsmannskapers arbeid, sier visepolitimesteren til Dagbladet.

Tidligere i dag var den loakle jæraksjonens talsmann Magnus Bøckman forundret over den skepsisen de ble møtt med under forberedelsene til å dra til Grønland tidlig i kveld.

Like før avreise fra Sola tidlig i kveld presiserte Bøckmann at de 14 fra Hå og området på ingen måte skal ta seg til rette på egen hånd.

- Håper vi kan være til nytte - Vi håper vi kan være til nytte som bakkemannskap. Det er viktig for oss å presisere at vi ikke drar ut i terrenget på eget initiativ. Både politi og redningsmannskap har gjort en fantastisk jobb, og vi står til disposisjon hvis de trenger oss til noe, sa Bøckmann til Dagbladet.

Far og  bror til den savnede Magnar Haarr er blant de 14 som er underveis til Grønland, og de vil trolig raskt bli med på identiseringen av den døde personen som ble funnet i elva mandag.

: PÅ VEI TIL GRØNLAND:  De frivilliges talsmann Magnus Bøckmann (i midten) i prat med pilopteje før avreise Sola tirsdag. FOTO: PER FLÅTHE.
: PÅ VEI TIL GRØNLAND: De frivilliges talsmann Magnus Bøckmann (i midten) i prat med pilopteje før avreise Sola tirsdag. FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer