VIL HA POLYGAMI: Katrine Jakobsen Solberg, leder for FpU Hedmark, ønsker å legalisere polygami. - Personlig klarer jeg ikke å finne noen argumenter imot, sier hun. Foto: Privat
VIL HA POLYGAMI: Katrine Jakobsen Solberg, leder for FpU Hedmark, ønsker å legalisere polygami. - Personlig klarer jeg ikke å finne noen argumenter imot, sier hun. Foto: PrivatVis mer

- Vi ønsker en nøytral lov som sier at alle kan gifte seg med hvem de vil, og hvor mange de vil

FpU Hedmark vil legalisere polygami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiets ungdom (FpU) i Hedmark vedtok på sitt årsmøte 7. desember en resolusjon hvor de foreslår for landsmøtet i FpU å legalisere polygami, skriver lokalavisa Glåmdalen.

- Vi ønsker en nøytral lov som sier at alle skal kunne gifte seg med hvem de vil, og hvor mange de vil, sier Katrine Jakobsen Solberg, leder for FpU Hedmark til Dagbladet.

Hun sier det i Hedmark FpU har vært stor enighet om å løfte forslaget til FpUs landsmøte til våren.

Ingen argumenter mot Jakobsen Solberg sier at målet er å skape en debatt om temaet, og er innstilt på at det kan bli en god del diskusjoner innad i FpU.

- Personlig har jeg problemer med å finne argumenter mot polygami. Jeg synes ikke staten skal legge seg opp i kjærlighetslivet til folk, sier hun.

Hun har imidlertid ingen tro på Frp vil være enige med dem med det første, og innrømmer at det er en mange aspekter ved polygami som må debatteres.

- Vi ser jo at i noen kulturer tvinges kvinner til flerkoneri. Dette må vi diskutere hvordan vi skal forhindre. Vi må finne gode måter å hindre at minoritetskvinner ikke ender opp i tvangsekteskap, som jo er noe vi jobber imot.

Liberalistisk Nå har Jakobsen Solberg et håp om at forslaget vil vedtas på FpUs landsmøte til våren.

- Det er mange ulike problemstillinger ved resolusjonen, og det blir en spennende debatt. Jeg mener at skal vi være et liberalistisk ungdomsparti, så må vi være det fullt ut.

Styremedlem Ida Marie Bredvold sier til Glåmdalen at hun tror forslaget vil gå gjennom på landsmøtet.

- Ut fra de opplysningene jeg har i dag, tror jeg at det vil gå igjennom på landsmøtet, men dette er et vanskelig tema å ta standpunkt i. Man er enten for eller imot, hevder Bredvold til avisa.

- Spenstig forslag Atle Simonsen, sentralstyremedlem i FpU, kaller forslaget «spenstig».

- Vi liker å utfordre fylkeslagene til å tenke liberalt, og det er helt greit at dette forslaget kommer, og at det diskuteres. Men de aller fleste av oss synes nok at en kone er nok, sier han.

Simonsen tviler på at FpU Hedmark vil få godkjent forslaget sitt på landsmøtet.

- I et frihetsperspektiv kan en argumentere for at det burde være lov med polygami, men vi vet jo at de fleste som lever slik ikke gjør det frivillig. Derfor synes jeg det er en ganske dårlig ide, sier Simonsen.

- SPENSTIG: 
- Vi liker å utfordre fylkeslagene til å tenke liberalt, og det er helt greit at dette forslaget kommer, og at det diskuteres. Men de aller fleste av oss synes nok at en kone er nok, sier Atle Simonsen, sentralstyremedlem i FpU.
- SPENSTIG: - Vi liker å utfordre fylkeslagene til å tenke liberalt, og det er helt greit at dette forslaget kommer, og at det diskuteres. Men de aller fleste av oss synes nok at en kone er nok, sier Atle Simonsen, sentralstyremedlem i FpU. Vis mer