- Vi ønsker ikke et nytt våpenkappløp

NATO ønsker et mer konstruktivt forhold til Russland.

BEDRE FORHOLD: Forrige uke kunngjorde Stoltenberg at sju russere utvises fra Russlands delegasjon til NATO. Nå vil han jobbe mot et bedre forhold mellom landet og organisasjonen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEDRE FORHOLD: Forrige uke kunngjorde Stoltenberg at sju russere utvises fra Russlands delegasjon til NATO. Nå vil han jobbe mot et bedre forhold mellom landet og organisasjonen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier organisasjonen ikke ønsker en ny kald krig og vil jobbe mot et mer konstruktivt forhold til Russland.

- Vi ønsker ikke et nytt våpenkappløp, så vi ser på hvordan vi kan svare på en sterk og forutsigbar, men også kalkulert og defensiv, måte, sa Stoltenberg til pressen under et besøk i Canada onsdag.

Uttalelsen kom som følge av spørsmål om hvorvidt NATO vil innføre sanksjoner mot Russland etter at den tidligere russiske spionen Sergej Lavrov og datteren hans ble forgiftet i Salisbury 4. mars.

Utvises

Forrige uke kunngjorde Stoltenberg at sju russere utvises fra Russlands delegasjon til NATO. I tillegg vil tre andre russiske diplomater bli nektet akkreditering.

Dermed er den russiske delegasjonen til NATO redusert med en tredel og vil heretter bestå av 20 personer.

- Vi vil fortsette å jobbe mot et mer konstruktiv forhold til Russland, sa Stoltenberg med den canadiske statsministeren Justin Trudeau ved sin side i Ottowa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer