- Vi ønsker koalisjonsregjering

Kenya jobber for en fredelig løsning. Ingen protestmarsj i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opposisjonsleder Raila Odinga avlyser nå den planlagte protestmarsjen i Nairobi i morgen. Etter å ha hatt møter med USAs spesialutsending Jendayi Frazer i dag vil Odinga nå gi forhandlingene en sjanse.

Ghanas president John Kufuor er ventet til Kenya i morgen for samtaler med Odinga og president Mwai Kibaki.

486 mistet livet

Regjeringen gikk tidligere i dag ut og bønnfalt opposisjonen om å avlyse planene, i frykt for at de voldelige opptøyene ville eksalere.

- Det er svært uheldig at lederne i OMD ber sine tilhengere om å opptre fredelig, samtidig som de oppfordrer til lovbrudd og skaper spenninger som kan resultere i vold, sier regjeringens talsmann Alfred Mutua.

Ifølge kenyanske myndigheter mistet 486 mennesker livet i opptøyene etter valget 27. desember, der president Mwai Kibaki beskyldes for å jukset seg til seier. Rundt 255.000 mennesker er drevet bort fra hjemmene sine, ifølge kenyanske myndigheter.

Men forhandlingene blir langt fra enkle. Opposisjonsleder Raila Odinga krever at Kibaki trekker seg og innrømmer at han ikke er lovlig valgt president. Odinga ønsker nå å danne en bred koalisjonsregjering i Kenya. Til forskjell fra en nasjonal samlingsregjering, slik president Mwai Kibaki ønsker, vil presidenten ha liten makt i en koalisjonsregjering.

- Vi øsnker en koalisjonsregjering med reell maktdeling der Kibaki ikke nødvendigvis er president, sier Odingas talsmann Salim Lone til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer