- Vi ønsket at Mubarak skulle gå av, men det er tryggere med ham nå

Egypts forbudte parti, Det muslimske brorskap, aksepterer at diktatoren sitter med makta.

AKSEPTERER MUBARAK TIL SEPTEMBER: Det muslimske brorskaps ledelse, med Saad el-Katatni(i midten) i spissen, fortalte på en pressekonferanse i dag at de vil være med på samtalene med myndighetene og gjør det klart at de aksepterer ham til september. Foto: AP Photo/Abdel Hamid Eid/Scanpix
AKSEPTERER MUBARAK TIL SEPTEMBER: Det muslimske brorskaps ledelse, med Saad el-Katatni(i midten) i spissen, fortalte på en pressekonferanse i dag at de vil være med på samtalene med myndighetene og gjør det klart at de aksepterer ham til september. Foto: AP Photo/Abdel Hamid Eid/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det muslimske brorskap aksepterer at president Hosni Mubarak holder på makta foreløpig og kaller det den tryggeste muligheten for å sørge for at innføringen av nye reformer av grunnloven kan gjennomføres raskt, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

- Aksepterer denne løsningen - Vi ønsket at presidenten skulle gå av, men akkurat nå aksepterer vi denne løsningen fordi vi mener det er viktig å få i gang prosessen, sa en av partiets ledere Mohamed Saad El-Katatni etter et møte mellom visepresident Omar Suleiman og ledere av flere opposisjonsgrupper i Egypt i dag.

- Det er tryggere at presidenten blir til disse reformene er gjennomført fordi det vil få fortgang i innføringen av dem, mener El-Katatni.

Det muslimske brorskap, som er et forbudt parti i Egypt, ventet noen dager før de ga sin støtte til de store folkemengdene som den siste tida har demonstrert mot president Hosni Mubaraks 30-årige diktatur.

- Vil ikke forlate før Mubarak gjør det Demonstrantene på sin side har lenge vært klare på at de ikke vil forlate Tahrir-plassen i Kairo før Mubarak har forlatt presidentvervet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer