- Vi ønsket at Mubarak skulle gå av, men det er tryggere med ham nå

Egypts forbudte parti, Det muslimske brorskap, aksepterer at diktatoren sitter med makta.

AKSEPTERER MUBARAK TIL SEPTEMBER: Det muslimske brorskaps ledelse, med Saad el-Katatni(i midten) i spissen, fortalte på en pressekonferanse i dag at de vil være med på samtalene med myndighetene og gjør det klart at de aksepterer ham til september. Foto: AP Photo/Abdel Hamid Eid/Scanpix
AKSEPTERER MUBARAK TIL SEPTEMBER: Det muslimske brorskaps ledelse, med Saad el-Katatni(i midten) i spissen, fortalte på en pressekonferanse i dag at de vil være med på samtalene med myndighetene og gjør det klart at de aksepterer ham til september. Foto: AP Photo/Abdel Hamid Eid/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det muslimske brorskap aksepterer at president Hosni Mubarak holder på makta foreløpig og kaller det den tryggeste muligheten for å sørge for at innføringen av nye reformer av grunnloven kan gjennomføres raskt, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

- Aksepterer denne løsningen - Vi ønsket at presidenten skulle gå av, men akkurat nå aksepterer vi denne løsningen fordi vi mener det er viktig å få i gang prosessen, sa en av partiets ledere Mohamed Saad El-Katatni etter et møte mellom visepresident Omar Suleiman og ledere av flere opposisjonsgrupper i Egypt i dag.

- Det er tryggere at presidenten blir til disse reformene er gjennomført fordi det vil få fortgang i innføringen av dem, mener El-Katatni.

Det muslimske brorskap, som er et forbudt parti i Egypt, ventet noen dager før de ga sin støtte til de store folkemengdene som den siste tida har demonstrert mot president Hosni Mubaraks 30-årige diktatur.

- Vil ikke forlate før Mubarak gjør det Demonstrantene på sin side har lenge vært klare på at de ikke vil forlate Tahrir-plassen i Kairo før Mubarak har forlatt presidentvervet.

Partiet har lenge nektet å forhandle med myndighetene før Mubarak går av, men gikk med på et møte med visepresident Suleiman etter at Mubarak erklærte at hen ikke ville ta gjenvalg.

Demonstrasjonene har i dag fortsatt i Kairo og andre store byer i Egypt, og Al Jazeera har meldt om skyting fra hæren. Dette skal ifølge flere meldinger være snakk om varselskudd etter at demonstrantene skal ha kommet mot soldatene og krevd mer plass.

Favorittene blant befolkningen, opposisjonslederen Mohamed ElBaradei og tidligere utenriksminister Amr Moussa, generalsekretær i Den arabiske liga, har vært klare på at president Mubarak må gå av som president umiddelbart.

- Ble enige om tiltak Visepresident Suleiman sendte i dag ut en pressemelding etter møtet med de ulike opposisjonslederne. I pressemeldingen kommer det fram hva partene har snakket om, blant annet «mangel på sikkerhet, forstyrrelse i det daglige liv, lammelse av offentlige tjenester, stenging av universiteter og skoler, tap av egyptiske økonomi» og lignende.

Suleiman omtaler demonstrantenes bevegelse, kalt 25. januar-bevegelsen, som en «ærefull og patriotisk bevegelse».

- Deltakerne ble enige om en rekke politiske arrangementer og konstitusjonelle og lovgivende tiltak, sier Suleiman i pressemeldingen.

Blant tiltakene som omtales i pressemeldingen er at man vil løfte landets unntakstilstand, bekjempe korrupsjon og dannelse av en rekke komiteer.

VIL GÅ AV: Egypts president Hosni Mubarakm har selv sagt at han ønsker å gå av, men sier det vil bli kaos om han går av nå. Foto: AFP Photo/Amr Ahmad/Scanpix
VIL GÅ AV: Egypts president Hosni Mubarakm har selv sagt at han ønsker å gå av, men sier det vil bli kaos om han går av nå. Foto: AFP Photo/Amr Ahmad/Scanpix Vis mer