- Vi ønsket dem god tur

Flyvertinne Svetlana Basmanova hadde gått av jobb, og ønsket det neste skiftet trygg flyreise til Vladivostok. Få timer seinere døde ni av kollegene hennes og 136 andre mennesker i flyet hun hadde jobbet i tidligere på kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På flyplassene i Jekaterinburg og Vladivostok tilbrakte de etterlatte en grusom natt. De satt sammen og trøstet hverandre, mens tårene rant i strie strømmer.

Så kom meldingen de hadde fryktet: Det finnes ingen overlevende.

Må begrave broren

Noen dro hjem for å bearbeide sorgen, mens andre nekter å tro at det er sant. De må se det utbrente, pulveriserte Tu-154-flyet med egne øyne. Noen reiste også for å identifisere fedrene, mødrene, sønnene og døtrene sine.

Alexander Semyonov mistet broren sin i ulykken. Han brukte gårsdagen på å komme seg til Jekaterinburg, og skulle videre til ulykkesstedet.

- Jeg vil reise til Irkutsk for å hente levningene. Jeg vil begrave ham selv.

Roza Gavrikova mistet ektemannen sin i ulykken.

- De kan ikke fortelle oss hvorfor flyet styrtet. Men de har fortalt oss pilotens siste ord: «Jeg ser rullebanen».

Putin kondolerer

Flyvertinnene Svetlana Basmanova og Yulia Zaikina jobbet om bord i ulykkesflyet turen før det styrtet.

- Vi gikk av i Jekaterinburg, og ønsket kollegene våre en god reise. Vi sto og så på da flyet tok av, sier Basmanova.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vet ikke hvordan jeg skal oppføre meg. Men vi kan ikke klandre noen. Årsaken til ulykken var en teknisk feil. Da vi reiste, fungerte flyet helt fint, sier Zaikina.

Russlands president Vladimir Putin opprettet en granskningskommisjon få timer etter ulykken. I dag snakket han til de etterlatte.

- Hele nasjonen deler deres sorg. Denne katastrofen har ødelagt framtiden til familier, og har tatt livet til mennesker de elsket.

MISTET FAMILIEMEDLEM: Purseren Viktor Morozov døde i flyulykken. De etterlatte lot tårene renne på flyplassen i Vladivostok.
UNDERSØKER: Etterforskere finkjemmer nå alle de utbrente vrakdelene for å finne årsaken til flyulykken.
STYRTET: Vrakdelene ligger spredd over et stort område. Ingen av de 145 om bord i flyet overlevde ulykken ved Irkutsk.
SØRGET: De etterlatte samlet seg på flere flyplasser for å komme seg til ulykkesstedet. Flere sørgende prøvde å trøste hverandre på flyplassen i Jekaterinburg.