- Vi ønsket oss et ryggsekk- og termos-OL

Trond Helleland mener IOC må gå i seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det hadde vært artig med et OL, og vi måtte ha hatt entusiasme med glød, sier parlamentarisk leder i Høyre Trond Helleland til Dagbladet.

- Vi har fått inntrykk av at vi ønsket et mer moderat OL, noe vi også har oppfattet at IOC ønsket. La oss kalle det et ryggsekk- og termos-OL. IOCs påståtte krav er helt uvirkelige, sier Helleland.

Han mener IOC må gå i seg selv for å finne hvordan demokratiske land vil arrangere OL i framtida. Det skjer etter at Høyre i dag sa nei til OL, og dermed avgjorde den endelige skjebnen for Oslo2022.

- Dette er også noe av grunnen til at vi sier nei. Det er så delt i eget parti, så stor motstand i folket og så delt i flere andre partier.

- Jeg ønsker at Norge skal delta i OL og være arrangører, men IOC må tenke helt nytt.

Manglende støtte Også statsminister Erna Solberg var klar på at det manglende støtten i befolkningen var viktig for at Høyre sa nei.

Hun sa det viktigste er bred støtte for et OL, noe Høyres stortingsgruppe har konkludert med at OL ikke har hatt.

Solberg sier dermed at de ikke vil følge opp søknaden, og hun sier at det er mange viktige saker i åra framover, og at det ikke er støtte til å gjennomføre et så stort prosjekt.

Kulturminister Torhild Widwey sier at de dermed ikke vil gå videre med arbeidet.

- Når det er så stor motstand og skepsis, er det et klart signal om at tida ikke er inne for å arrangere et OL.

Oslo kommune avslutter arbeidet Oslo kommune stanser dermed også OL-arbeidet.

Det er derfor ikke lenger noen realistisk mulighet for at Stortinget vil gå inn for et Oslo-OL i 2022, og Oslo kommune vil trekke søknaden om statsgaranti og statstilskudd, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

- Det var ikke den beskjeden vi hadde håpet på, sier lederen av Oslos søkerprosess, Ingebjørg Grimsmo, til Dagnytt 18. Hun konkluderer foreløpig med at det betyr stopp i søkerprosessen.

- Oslo2022 er et prosjekt som har hatt overveldende støtte i Oslo bystyre og som har fått tilslutning av byens befolkning gjennom den lokale folkeavstemningen i 2013. Jeg hadde håpet på et annet resultat i kveld og er selvfølgelig skuffet, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.