- Vi opplever farlige situasjoner nesten hver gang vi er ute og sykler

Sykkelklubb om den rystende påkjørselen.

PÅKJØRSEL VED GARDERMOEN  Mannskaper fra nødetatene på stedet der en syklist omkom etter at vedkommende, sammen med flere andre syklister, ble påkjørt av en bil ved krysset E16 / Fylkesvei 176, nær Oslo lufthavn Gardermoen lørdag ettermiddag. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpix
PÅKJØRSEL VED GARDERMOEN Mannskaper fra nødetatene på stedet der en syklist omkom etter at vedkommende, sammen med flere andre syklister, ble påkjørt av en bil ved krysset E16 / Fylkesvei 176, nær Oslo lufthavn Gardermoen lørdag ettermiddag. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En person omkom i ettermiddag da fem syklister ble påkjørt av en bilist på fylkesvei 176 ved Gardermoen.

Det er ikke ennå ikke klart hva som forårsaket påkjørselen på fylkesvei 176 ved Gardermoen i dag, men den satt en støkk i mange syklister på veien.

- Vi prøver jo å ta de forhåndsreglene vi kan, men noen ganger virker det som om det er en kamp mellom syklistene og bilistene på veien. Vi opplever jo farlige situasjoner, ikke bare i området rundt Gardermoen, men nesten hver gang vi er ute og sykler, sier Erlend Damon Stokke i sykkelklubben Raske Gutter til Dagbladet.

Kampen om veien De er en gruppe på 114 personer som trener sammen året rundt, og sykler i sommerhalvåret.

- Det dukker opp farlige situasjoner hele tiden. Som regel går det bra, men denne gangen ved Gardemoen gjorde det ikke det. Jeg har selv vært ute og syklet i dag, og det var veldig mange syklister på veiene, sier Damon Stokke til Dagbladet.

Han sier dette går inn i debatten om hvor treningssyklistene egentlig skal være.

- På fortauet kan vi jo ikke være fordi vi skremmer de gående, og i veien så bli bilistene sure. Det jo forskjellige folk i trafikken, men mange bilister liker ikke syklister av natur, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer