- Vi opplever farlige situasjoner nesten hver gang vi er ute og sykler

Sykkelklubb om den rystende påkjørselen.

PÅKJØRSEL VED GARDERMOEN  Mannskaper fra nødetatene på stedet der en syklist omkom etter at vedkommende, sammen med flere andre syklister, ble påkjørt av en bil ved krysset E16 / Fylkesvei 176, nær Oslo lufthavn Gardermoen lørdag ettermiddag. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpix
PÅKJØRSEL VED GARDERMOEN Mannskaper fra nødetatene på stedet der en syklist omkom etter at vedkommende, sammen med flere andre syklister, ble påkjørt av en bil ved krysset E16 / Fylkesvei 176, nær Oslo lufthavn Gardermoen lørdag ettermiddag. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person omkom i ettermiddag da fem syklister ble påkjørt av en bilist på fylkesvei 176 ved Gardermoen.

Det er ikke ennå ikke klart hva som forårsaket påkjørselen på fylkesvei 176 ved Gardermoen i dag, men den satt en støkk i mange syklister på veien.

- Vi prøver jo å ta de forhåndsreglene vi kan, men noen ganger virker det som om det er en kamp mellom syklistene og bilistene på veien. Vi opplever jo farlige situasjoner, ikke bare i området rundt Gardermoen, men nesten hver gang vi er ute og sykler, sier Erlend Damon Stokke i sykkelklubben Raske Gutter til Dagbladet.

Kampen om veien De er en gruppe på 114 personer som trener sammen året rundt, og sykler i sommerhalvåret.

- Det dukker opp farlige situasjoner hele tiden. Som regel går det bra, men denne gangen ved Gardemoen gjorde det ikke det. Jeg har selv vært ute og syklet i dag, og det var veldig mange syklister på veiene, sier Damon Stokke til Dagbladet.

Han sier dette går inn i debatten om hvor treningssyklistene egentlig skal være.

- På fortauet kan vi jo ikke være fordi vi skremmer de gående, og i veien så bli bilistene sure. Det jo forskjellige folk i trafikken, men mange bilister liker ikke syklister av natur, sier han.

- Redde folk blir sinte En undersøkelse fra DNB denne uken, viste at temperaturen er på kokepunktet mellom syklister og bilister. Syklistenes Landsforening mener Oslo skiller seg ut med høy temperatur, som det ikke er så mye av i resten av landet.

- Utgangspunktet for konflikt er jo at forholdene for syklistene er dårlige, så folk tar sjanser. Og da blir folk redde, og redde folk blir sinte. Konfliktnivået vil bli lavere med bedre forhold for syklister, sier informasjonssjef Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening

Hun understreker at dagens påkjørsel ved Gardemoen er en sak for politiet, men at de hele tiden jobber for å bedre sikkerheten for syklister på veiene.

- Det omkommer ikke mange syklister i året og vi ber alle i trafikken om å vise respekt for andre trafikantgrupper. Vi jobber jo hele tiden for å bedre forholdene og øke sikkerheten for syklister, først og fremst ved å lage egne traséer, sier Tronstad til Dagbladet.