<strong>KRITISK:</strong> Ordfører i Namsskogan Stian Brekkvassmo (hvit t-skjorte) sier bussulykka var en traumatisk hendelse for kommunen som har opplevd flere dødsulykker på veiene de siste åra. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KRITISK: Ordfører i Namsskogan Stian Brekkvassmo (hvit t-skjorte) sier bussulykka var en traumatisk hendelse for kommunen som har opplevd flere dødsulykker på veiene de siste åra. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Vi opplever mye farefylte situasjoner i løpet av sommeren

Ordfører kritisk til veistandarden etter bussulykka på E6 i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAMSSKOGAN(Dagbladet): 17 personer var om bord på den sveitsiske turistbussen som var på vei sørover på E6, og havnet i grøfta på den andre sida av veien i Namsskogan. Tre personer døde og én person har status som kritisk skadd. Alle om bord på bussen var sveitsere.

Dagbladet møter Namsskogan-ordfører Stian Brekkvassmo på krasjstedet noen timer etter ulykke. På bussen, som står i grøfta, er alle vinduene på venstre side, samt frontruta, knust. Inni bussen ligger det fortsatt bagasje etter den tragiske ulykka.

- Det har vært en alvorstynget dag, og spesielt for de som kom først hit til stedet, har det vært en traumatisk hendelse. Det minner oss på hvor skjørt livet kan være, sier Brekkvassmo til Dagbladet.

Sjåføren på ulykkesbussen ble i går kveld siktet for uaktsom kjøring, melder Trønder-Avisa.

Høye ulykkestall I løpet av 2006 og 2007 døde to personer etter utforkjøring i Namsskogan. I 2011 omkom en tredje person i en møteulykke i forbindelse med en forbikjøring.

- Det er en dårligere veistandard her i Nord-Trøndelag, og denne dramatiske ulykken viser at det ikke er bra nok, mener Brekkvassmo.

Han peker på det høye ulykkestallene og den store sommertrafikken i området.

- Vi har hatt mye ulykker, det må jeg si, men det betyr ikke at denne ulykka kommer som følge av veistandarden. Det er en kommune med lite befolkningsgrunnlag, samtidig er E6 Norges hovedfartsåre, og her er det mange farefylte situasjoner i løpet av sommeren, sier han.

- Vi har opplevd lignende ulykker de siste åra og flere dødsulykker. Vi må ha bedre veier og beredskap langs E6, sier han.

Det var et ubehagelig syn som møtte de som ble vitne til bussulykke i Namsskogan i Nord-Trøndelag i går ettermiddag.

Lastebilsjåfør Johannes Rekonius var en av de første som kom til stedet, han fortalte til Dagbladet i går at en mann døde mens han holdt ham i hånda.

Ukjent ulykkesårsak Havarikommisjonen var til stede på ulykkesstedet, og gjorde ferdig det tekniske arbeidet på åstedet. Havariinspektør Simen Lian Hansen sier de ikke har noen årsak til hvorfor bussen kjørte ut.

- Vi har samlet fakta og forsøkt å dokumentere stedet her. Nå skal busse hentes av bergingsbil og låses inne på et trygt sted. Vi vil bruke kvelden på å sette det vi har fra i dag i system og foreta tekniske undersøkelser av bussen, sier Hansen.

Politiet opplyser at de vil gjennomføre avhør av vitner og at kriminalteknikere samarbeider med Havarikommisjonen i de tekniske undersøkelsene.

- Det vi foreløpig vet er at bussen kom over i feil kjørefelt og ut i grøfta, sier innsatsleder Kjetil Borstad på stedet til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer