- Vi opptrådte slik vi skal

Politiadvokat Tom Danielson bekrefter stort sett den faktiske framstillingen til Kjærvik av telefonsamtalen. Men han har ingen forståelse for kritikken fra Kjærvik. Politiadvokaten mener Kjærvik overdramatiserer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har opptrådt slik vi skal. Jeg hadde ikke ventet meg at Tor Kjærvik skulle komme med denne type utspill, sier Danielson, som mener det hele er et nytt taktisk trekk fra en av forsvarerne i trippeldrapssaken.

- Vi hadde inne en forespørsel fra Dagsrevyen om et intervju. Jeg informerte bare Kjærvik om at vi overveide å snakke med dem om avhørene med hans klient, slik at han skulle vite det på forhånd, sier Danielson. Han peker på at Kristin har sagt at hun ikke har noe mer å forklare seg om, og at hun er sliten av avhørssituasjonen.

- Jeg sa bare til Kjærvik at vi overveide å fortelle pressen hva vi mente om dette. Kjærvik sa til meg at han syntes det var helt greit, sier Danielson.

Han kan ikke forstå at det oppfattes som kritikkverdig å bruke innslag i Dagsrevyen som forhandlingsgrunnlag for å få en av de siktede tilbake i avhørsrommet.

- Hvorfor ga dere ikke noe intervju til Dagsrevyen likevel?

- Vi diskuterte det dagen etter at jeg hadde snakket med Kjærvik. Vi bestemte oss for at det ikke var noen vits å lage noe oppstyr rundt dette, sier Danielson.

Han avviser at politiet er helt desperat etter å få i gang avhørene igjen. I øyeblikket er det bare Veronica Orderud som er villig til å la seg avhøre.

- Vi regner med at de siktede ønsker å forklare seg etter hvert, at avhørsnekten er midlertidig. De må jo ha et forklaringsbehov, sier Danielson.