- Vi opptrer ikke brutalt

- Det er trist at vi har fått tegnet et bilde av politiet som ruster til krig mot fredelige demonstranter, sier Ingelin Killengreen. Hun ønsker demonstrantene velkommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektøren har som utgangspunkt at demonstrasjonene kommer til å gå fredelig for seg. Likevel er flere hundre politifolk klare til å slåss mot bråkete demonstranter.

- Vi har planlagt for alle eventualiteter, men det betyr ikke at vi tror det kommer til å bli bråk. Politiet skal hindre at det blir begått kriminalitet. Demonstrasjoner skal vi ikke hindre. Vi ønsker å være klare dersom noe skjer, sier hun.

Har lært

Killengreen mener politiet har lært av erfaringer som er gjort i andre land, og at de nå er klare til å takle store demonstrasjoner.

- Politiets profil er å ligge lavt. Vi opptrer ikke røft og brutalt, slik politiet i enkelte andre land liker å gjøre. Norsk politi er trent opp til å ikke la seg provosere. Politiet kommer ikke til å la seg provosere de nærmeste dagene heller, sier Killengreen.

Politidirektøren lover at tilreisende og norske demonstranter skal få lov til å si sin mening under Verdensbankens konferanse i Oslo.

Ikke ulovlig

- Politiet skal ikke hindre noen i å demonstrere. Det er ikke ulovlig å si sin mening, sier hun.

Konklusjonen er at politiet skal ligge lavt, tåle mye, ikke provosere og ikke bli provosert.

- Det som er trist, er at bildet utad har blitt et helt annet. Vi ruster oss ikke til kamp. Det er tankevekkende at folk tror det. Når konferansen er over skal vi sette oss ned og se på bildet som ble skapt og hvorfor det ble slik, sier Killengreen.

SKAL LIGGE LAVT: - Vi opptrer ikke røft og brutalt slik politiet i enkelte land liker å gjøre, sier politidirektør Ingelin Killengreen.