- Vi overgir oss aldri!

Den palestinske finansministeren, Salaam Fayad, snakker med Dagbladet fra Arafats hovedkvarter, som bit for bit legges i grus av den israelske hæren. Arafat og hans nærmeste medarbeidere avviste i går kveld den israelske hærens ordre om å evakuere hovedkvarteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Israel har eskalert situasjonen, det er Israel som nå må ta ansvaret for å unngå en katastrofe, sier den palestinske finansministeren til Dagbladet.

Finansministeren forteller om forferdelige forhold inne i hovekvarteret. Bare en etasje står igjen, vannet er kuttet, og de israelske gravemaskinene kommer stadig nærmere Arafat. Finansminister Fayad sitter sammen med Arafat og hans nærmeste rådgivere i et lite avlukke og forteller om høyspenning. Over høytalere har den israelske hæren gjentatte ganger bedt alle om å evakuere bygningen.

- Situasjonen er absurd, vi vet ikke om israelerne vil storme bygningen, vi frykter det verste, men vi nekter å forlate bygningen frivillig.

Mat noen dager

Arafats menn har fortsatt mat for noen dager, men vannmangelen vil snart gjøre livet svært vanskelig i det som er igjen av hovedkvarter.

- Det må være en diplomatisk løsning på situasjonen, og Israel må forstå at det nå er Israel som har ansvaret for å finne en løsning, sier Fayad.

Foreløpig har Arafat og hans ministere åpne telefonlinjer til verden.

- Arafat har i hele dag vært i kontakt med en rekke ledere og bedt dem å legge press på Israel for å stoppe angrepet på ham.

- Har ikke noe valg

- Vi er ikke i stand til å gjøre noe som helst her vi sitter isolert, hvordan kan vi stoppe terorister her vi sitter, spør finansministeren med lyden

- Vi blir ikke værende her inne for å være en gjeng machoer, men fordi vi ikke har noe annet valg. Dette er hovedkvarteret til vår folkevalgte presiden, som Israel fortsatt forlanger skal opptre med autoritet i Palestina. Situasjonen er helt absurd, avslutter den palestinske finansministeren fra det som er igjen av Arafats hovedkvarter i Ramallah.

ADVARER ISRAEL: Palestinernes finansminister, Salam Fayad, snakket med Dagbladet på telefonen seint i går kveld, og fortalte om forferdelige forhold i Arafats hovedkvarter.