- Vi overvåker miljøet

AF Decom understreker at selskapet tar miljøet og folkehelsa på største alvor.

METALLISK KVIKKSØLV: Ved demontering av en ventil på plattformen Ekofisk Alfa i januar i 2009, ble det funnet kvikksølv. AF Decom har hugget opp mange installasjoner fra Ekofisk på AF Miljøbase Vats i Vindafjord. Foto: Privat
METALLISK KVIKKSØLV: Ved demontering av en ventil på plattformen Ekofisk Alfa i januar i 2009, ble det funnet kvikksølv. AF Decom har hugget opp mange installasjoner fra Ekofisk på AF Miljøbase Vats i Vindafjord. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selskapet sier de ikke har sett de nye målingene fra Raunes Fiskefarm, og derfor vanskelig kan kommentere dem.

- Vi har et miljøovervåkingsprogram i Vatsfjorden som NIVA gjennomfører for oss. Det er et omfattende program som omhandler utslipp til luft og sjø, samt tilstand på skalldyr og fisk. Det er ikke registrert vesentlige endringer i Vatsfjorden og tilliggende områder, sier direktør Bengt Hildisch i AF Decom Offshore.

Direktøren viser til at anlegget er spesialbygget og moderne, at selskapet besitter høy kompetanse og at de jobber under de strengeste myndighetskravene.

Niva-forsker Astri Kvassnes er ikke overrasket over at det er målt kvikksølv ved Raunes Fiskefarm.

- Forhøyet - Fiskefarmen ligger i det området som er påvirket. Niva har påvist at det innenfor 430 meter fra kaiområdet er signifikant forhøyet nivå av kvikksølv og metaller i mosen som vokser der, sier Kvassnes.

Niva la i går fram sine ferske mijøresultater for lokalpresse og befolkning.

- Jordprøvene ser bra ut og fisken blir bedre og bedre år for år. Blåskjellene er blitt veldig mye bedre, sier Astri Kvassnes.

OVERVÅKER: Niva-forsker Astri Kvassnes deltar i miljøovervåkingsprogrammet Niva utfører for AF Decom. Foto: Niva
OVERVÅKER: Niva-forsker Astri Kvassnes deltar i miljøovervåkingsprogrammet Niva utfører for AF Decom. Foto: Niva Vis mer