- Vi overvåker miljøet

AF Decom understreker at selskapet tar miljøet og folkehelsa på største alvor.

METALLISK KVIKKSØLV: Ved demontering av en ventil på plattformen Ekofisk Alfa i januar i 2009, ble det funnet kvikksølv. AF Decom har hugget opp mange installasjoner fra Ekofisk på AF Miljøbase Vats i Vindafjord. Foto: Privat
METALLISK KVIKKSØLV: Ved demontering av en ventil på plattformen Ekofisk Alfa i januar i 2009, ble det funnet kvikksølv. AF Decom har hugget opp mange installasjoner fra Ekofisk på AF Miljøbase Vats i Vindafjord. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selskapet sier de ikke har sett de nye målingene fra Raunes Fiskefarm, og derfor vanskelig kan kommentere dem.

- Vi har et miljøovervåkingsprogram i Vatsfjorden som NIVA gjennomfører for oss. Det er et omfattende program som omhandler utslipp til luft og sjø, samt tilstand på skalldyr og fisk. Det er ikke registrert vesentlige endringer i Vatsfjorden og tilliggende områder, sier direktør Bengt Hildisch i AF Decom Offshore.

Direktøren viser til at anlegget er spesialbygget og moderne, at selskapet besitter høy kompetanse og at de jobber under de strengeste myndighetskravene.

Niva-forsker Astri Kvassnes er ikke overrasket over at det er målt kvikksølv ved Raunes Fiskefarm.

- Forhøyet - Fiskefarmen ligger i det området som er påvirket. Niva har påvist at det innenfor 430 meter fra kaiområdet er signifikant forhøyet nivå av kvikksølv og metaller i mosen som vokser der, sier Kvassnes.

Niva la i går fram sine ferske mijøresultater for lokalpresse og befolkning.

- Jordprøvene ser bra ut og fisken blir bedre og bedre år for år. Blåskjellene er blitt veldig mye bedre, sier Astri Kvassnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer