- Vi prioriterer knallhardt

Trebarnsmamma Anne Skovli Fjugstad har tatt i litt ekstra på jobben for å få råd til å sende eldstesønnen Petter Conrad (16) på klassetur til Polen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Med tre barn i huset er vi nødt til å prioritere knallhardt, sier Anne.

Etter knalltøffe år med skyhøye bo- og renteutgifter føler familien Skovli Fjugstad at de endelig har fått hodet godt over vann.

Familieøkonomien raser ikke sammen selv om Petter Conrads Polen-tur koster dem i overkant av 2500 kroner.

Må bli hjemme

For en annen mor Dagbladet har snakket med er virkeligheten imidlertid en ganske annen. Når Petter Conrad og 53 andre tiendeklassinger fra Hauger skole i Bærum setter seg på bussen til Polen, må sønnen hennes bli hjemme.
Økonomien tillater ingen utskeielser. I overkant av 20 av de 76 tiendeklassingene skal av ulike grunner ikke delta på turen.

- Jeg vet at det blir tøft, men også veldig lærerikt. Jeg gleder meg, sier Petter Conrad.

Beinhardt press

Bærum kommune fikk i 1991 nye retningslinjer som stilte strengere krav til studiereiser:

- Hovedgrunnen var at skoleturer kan bety et ubehagelig press på elever og foreldre som enten ikke har råd til å reise eller som vil prioritere pengene sine annerledes. Det krever mye mot å si at man ikke kan være med på tur fordi foreldrene ikke har råd, understreker Johs Helle, seksjonsleder ved skolekontoret i Bærum kommune.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer