Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi prøvde, men vi feilet

Finansnestor Peter Warren forklarer at de må gi slipp på 22 dyktige medarbeidere.

ØKONOMI: Peter Warren innrømmer at de feilet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
ØKONOMI: Peter Warren innrømmer at de feilet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tirsdag ble de ansatte i meglerhuset Warren Securities informert om at selskapet måtte finne nye eiere eller så vil virksomheten bli lagt ned.

- Dette betyr at vi som gruppe ikke lenger vil megle aksjer for våre kunder, påta oss corporate finance-oppdrag eller utføre de andre oppgavene som naturlig ligger under et meglerhus, skriver Peter Warren i dag på sin blogg.

Han forklarer at selv om han ikke har noe med den daglige driften i Warren Securities å gjøre, bærer virksomheten hans navn og at det er med tungt hjerte de må gi slipp på 22 dyktige ansatte i meglerhuset.

Disse har jobbet hardt for oss, men ettersom det vedvarende ble tapt penger på driften, har vi valgt å avslutte virksomheten for vårt vedkommende, slår Warren fast.

Peter Warren eier 17 prosent av meglerhuset gjennom Warren AS, mens Stein Erik Hagen eier 10,4 prosent gjennom sitt Canica AS
  Dårlige resultater Årsaken til at meglerhuset legges ned er vedvarende dårlige resultater. I 2012 tapte Warren Securities 14 millioner kroner, og i de tre foregående årene tapte meglerhuset mer enn 91 millioner kroner.

- Når selskapet går med underskudd også i 2013, ser vi ingen annen utvei enn enten å finne mer egnede eiere eller legge ned denne delen av virksomheten, sier Warren.

- Til syvende og sist vil jeg si at det har vært overraskende tungt å drive meglerhus i Norge etter finanskrisen. Det har blitt en arena for kun de største meglerhusene. Men vi prøvde. Vi prøvde virkelig. Men vi feilet, sier han.

Hodet over vannet i Warren Capital Warren Capital, forvaltningsselskapet som ble startet i 2002 og forvalter fem fond samt en rekke aktive forvaltningsmandater, har hodet over vannet bra.

Warren forteller at avkastningen er god, samtidig som han tar lav risiko og har jevn innflyt av nye kunder.

Flere nyheter Ser muligheten for bråstopp for norsk fisk
Toppsjefen casher inn - kjøper nye aksjer
I Norwegian er det "business as usual"

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media