- Vi prøver å være ærlige når barna spør

Lege om møtet med de skadde barna i busskatastrofen. Minst fire er kritisk skadd.

 BEHANDLER DE OVERLEVENDE:  Den belgiske legene Michel Callens har det medinske ansvaret for de skadde barna på sykehuset i Sion. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BEHANDLER DE OVERLEVENDE: Den belgiske legene Michel Callens har det medinske ansvaret for de skadde barna på sykehuset i Sion. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SION (Dagbladet): Den belgiske legen Michel Callens, som har behandlingsansvaret for de skadde barna på sykehuset i Sion, sier at 14 barn fortsatt er på sykehuset.

- Seks av barna er utskrevet og på vei hjem til Belgia. Tre barn er på sykehuset i Lausanne og ett av barna er på sykehus i Bern.  For 13 av de 14 barna på sykhuset her i Sion er tilstanden ikke kritisk. De vil trolig bli utskrevet i morgen eller lørdag og kan reise hjem, opplyste legen på en pressekonferanse nettopp.

For de fire barna i Lausanne og i Bern er situasjonen kritisk. Ett av barna på Hospital De Sion er på intensivavdelingen.

- Hva spør barna om nå?

- Barna spør etter sine klassekamerater og venner, som også var i bussen sammen med dem. De vil vite hvordan vennene har det. Det er vanskelig å være konkrete med navn når det gjelder, men vi prøver å være ærlige når de spør, sier den belgiske legen til Dagbladet.

Han understreker at barna trenger stadig mer psykologisk hjelp etter hvert som alvorlighetsgraden av ulykken går opp for dem.

Blandede følelser - Hvordan håndterer foreldrene here på sykehuset det som har skjedd?

- De har blandede følelser. Selvsagt er de svært lettet over at deres barn er blant de som har overlevd, men samtidig vet de at så mange er døde, sier lege Michel Callens til Dagbladet.

- Hva kan du gjøre for barna og foreldrene nå?

- Vi lytter til deres spørsmål og hjelper dem med alt det praktiske. I tillegg tilbyr vi dem den beste behandlingen og psykologisk hjelp, sier legen.

Snakke mye Barna var på vei hjem fra skiskole i Sveits da bussen kom ut av kontroll to kilometer inne i tunnelen klokka 21.15 tirsdag.

Foreldrene og de overlevende barna er sammen på sykehuset, og det legges opp til at de skal få snakke sammen så mye som mulig.