- Vi puster adskillig lettere ut i dag

Ingvild Selvik Asks mor og far møtte Dagbladet i Mandal. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANDAL (Dagbladet): Mor og far til Ingvild Selvik Ask som i natt ble sluppet fri etter å ha vært kidnappet i Egypt, møtte Dagbladet på politihuset i Mandal.

- Noe av det vanskeligste har vært ventinga. Vi har hele tiden følt oss godt ivaretatt av UD. Vi har også følt stor støtte i lokalsamfunnet. Vi setter også stor pris på at pressen har respektert oss, sier Ingvild Selvik Asks far, Kåre Ask.

- Ble veldig lettet Han forteller at familien ble veldig lettet etter å ha fått beskjeden om at de to ble sluppet fri.

- Vi ble veldig lettet, vi har ventet på denne beskjeden i flere dager. Vi har snakket med vår datter, hun er i god behold og gleder seg til å treffe oss igjen. Ingvild er en veldig tøff og selvstendig jente. Vi har alltid stolt på henne i alle situasjoner, sier Ask.

- I grunn har vi hatt stor tro på at dette skal gå bra hele tida, fortsetter Ask.

- Vi kunne ikke fatte det Ingvilds far forteller at familien reagerte med forferdelse når de først fikk beskjeden om at datteren var kidnappet.

- Vi reagerte med forferdelse. Vi kunne ikke fatte det. Den første dagen gikk på autopilot, vi kunne ikke forberedt oss på dette, sier Ask.

Under pressekonferansen på Mandal politistasjon sa Ingvilds mor Anne Merete Selvik Ask at det har gått overraskende bra med familien i tiden datteren var kidnappet.

- Det har gått overraskende bra. Vi har prøvd å gå tur, spist og sovet en del. Vi har også hatt masse venner rundt oss, sier Anne Merete Selvik Ask.

- Fantastisk beskjed å få Ingvild Selvik Ask (31) som ble bortført av beduiner på Sinai-halvøya fredag forrige uke, ble i natt løslatt. Mor Anne Merete Selvik Ask sa tidligere i dag til Dagbladet at familien hele tiden hadde troen på at det skulle ende godt. Hvordan det var å få den etterlengtede beskjeden, beskriver hun slik:

- Det var helt fantastisk! sa hun til Dagbladet.

Ingvild Selvik Ask satt i en taxi sammen med israeleren Ameer Hassan da de to ble kidappet av beduiner fredag. Ifølge gisseltakerne var motivet bak kidnappingen å få løslatt to slektninger fra egyptisk fengsel.

<strong>LETTEDE FORELDE:</strong> Foreldrene til Ingvild Selvik ASk (31), Kåre Ask og Anne Merete Selvik Ask, er glade for å ha fått datteren hjem i god behold. De møtte dagbladet på Mandal politistasjon. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
LETTEDE FORELDE: Foreldrene til Ingvild Selvik ASk (31), Kåre Ask og Anne Merete Selvik Ask, er glade for å ha fått datteren hjem i god behold. De møtte dagbladet på Mandal politistasjon. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy har meldt på Twitter at kravene ikke er etterkommet.

- Jeg er glad og lettet over at den norske kvinnen som ble bortført på Sinai-halvøya forrige torsdag er frigitt og i god behold, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding i dag.

UDs pressevakt Ragnhild Imerslund opplyser til Dagbladet at forhandlingene med gisseltakerne ble ledet av egyptiske myndighter, men at den norske ambassaden i Kairo har hatt nær kontakt med beduinledere.

- Vi er egyptiske myndigheter stor takk skyldig, sier hun.

Mohamed Fadel Fahmy avviser tidligere opplysninger om at norske myndigheter skal ha tilbudt beduinene løsepenger; målet skal hele tida ha vært å få løslatt slektningene. Ifølge TV2, som siterer israelse Ynet News, kan kidnapperne ha fått løfter om at at egyptiske myndigheter skal granske saken mot deres fengslede slektninger. 

Gisseltakerne er fremdeles på frifot.

<strong>LØSLATT I NATT:</strong> Ingvild Selvik Ask fra Mandal ble i natt sluppet fri etter å ha vært kidnappet i fem dager i Egypt. Foto: AFP PHOTO/STR
LØSLATT I NATT: Ingvild Selvik Ask fra Mandal ble i natt sluppet fri etter å ha vært kidnappet i fem dager i Egypt. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer