Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi reagerer sterkt på at dere eksponerer et av våre barn på den måten»

Kronprinsparet har offentliggjort sitt opprørte brev til VG etter Marius-oppslag.

KRONPRINSFAMILIEN: Fra kongeparets 75-årsfeiring i mai: Haakon og Mette-Marit møtte folkemengden fra slottsbalkongen sammen med barna Ingrid Alexandra, Sverre Magnus og Marius. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
KRONPRINSFAMILIEN: Fra kongeparets 75-årsfeiring i mai: Haakon og Mette-Marit møtte folkemengden fra slottsbalkongen sammen med barna Ingrid Alexandra, Sverre Magnus og Marius. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les hele brevet fra kronprinsparet til VG

(Dagbladet): Kronprinsparet er opprørte over VGs oppslag i dag der avisa hevder Mette-Marits sønn Marius Borg Høibys profil på fotodelingssida og det sosiale mediet Instagram utgjør en sikkerhetsrisiko mot hele familien, fordi Marius' nøyaktige posisjon oppgis hver gang han poster noe.

«Vi reagerer sterkt på at dere eksponerer et av våre barn på denne måten. For oss er det svært viktig å beskytte barna våre mot utidig offentlig søkelys fordi vi mener at det kan være svært belastende og skadelig,» skriver Haakon og Mette-Marit i det åpne brevet de har sendt VGs sjefredaktør Torry Pedersen.

- Spekulativ Kronprinsparet mener artikkelen om Marius' bruk av sosiale medier er «spekulativ, overdimensjonert og uten vesentlig substans på bekostning av et barn på 15 år».

De framholder videre at VG uansett med letthet kan finne informasjon om hvor familien til enhver tid befinner seg, gjennom å studere kongehusets program og annen offentlig tilgjengelig informasjon.

«Dette er en sikkerhetsrisiko vi lever med hver dag, hvert år, et helt liv,» skriver de, og avslutter brevet til VGs sjefredaktør med et ønske om «en god relasjon videre».

Marius' Instagram-konto ble i går slettet.

- Balansert framstilling VGs sjefredaktør Torry Pedersen avviser i egen avis at redaksjonen hans har fokusert på Mette-Marits sønn på en utilbørlig måte.

- Jeg skjønner at de som foreldre er opptatt av medienes omtale av Marius, men saken var ikke vinklet på ham. VG ga en balansert framstilling av sikkerhetsavveiningen rundt Instagram-kontoen, med vurderinger fra sikkerhetseksperter. Vi brukte bare offisielle bilder fra slottsbalkongen, og ingen bilder av Marius alene, sier sjefredaktøren.

Kongekjenner Wibecke Lie beskriver kronprinsparets reaksjon som «sterk og svært uvanlig».

- Så vidt meg bekjent har de ikke gått ut med et offentlig brev til pressen før. Det er kongehusets policy ikke å uttale seg utad, sier hun til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media