Listhaug vil nekte barnebruder familiegjenforening i Norge

- Vi registrerer meldinger om familier i Midtøsten som selger døtrene sine

Vil sende klart signal om at barneekteskap er uakseptabelt, og gir ny instruks til utlendingsmyndighetene. 

STRAMMER INN: Sylvi Listhaug vil ikke at barnebruder får familiegjenforening i Norge og ber utlendingsmyndighetene om å stramme inn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STRAMMER INN: Sylvi Listhaug vil ikke at barnebruder får familiegjenforening i Norge og ber utlendingsmyndighetene om å stramme inn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sylvi Listhaug (Frp) gir nå norske utlendingsmyndigheter instruks om at ekteskap med barn under 16 år ikke skal medføre familieinnvandring til Norge for en eventuell ektefelle i utlandet.

Innvandrings- og integreringsminister Listhaug hevder overfor Dagbladet at regjeringen har registrert meldinger om familier i Midtøsten som selger unge døtre til ekteskap.

- Vi har sett flere eksempler på barneekteskap blant asylsøkere som er kommet til Norge den siste tiden, og registrerer meldinger om familier i Midtøsten som selger døtrene sine, enkelte i svært ung alder. Vi vet ikke hvilket omfang dette vil ha i fremtiden, men for meg er det viktig at norske myndigheter sender et klart signal om at barneekteskap er uakseptabelt uansett hvor det er inngått, sier Listhaug.

I 2007 ble 16 år en absolutt minstealder for å inngå ekteskap i Norge, og det kun dersom Fylkesmannen gir dispensasjon. I utgangspunktet skal begge parter være fylt 18 år for å kunne gifte seg.

Det er straffbart å inngå ekteskap med noen yngre enn 16 år.

Annethvert sekund

Hvert år blir over 15 millioner jenter i verden gift som barn, ifølge Plan Norge. Det betyr én jente hvert annet sekund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer