- Vi regner med et gjennombrudd innen kort tid

Politiet har fått inn mye informasjon etter Tromsø-drapet.

DRAP I TROMSØ:  En mann i 40-årene ble i går funnet død i en kommunal bolig på Kvalsøysletta i Tromsø. Her er krimteknikere i arbeidet i boligen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
DRAP I TROMSØ: En mann i 40-årene ble i går funnet død i en kommunal bolig på Kvalsøysletta i Tromsø. Her er krimteknikere i arbeidet i boligen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Troms politidistrikt har innledet drapsetterforskning etter at en mann i 40-åra ble funnet død i en bolig på Kvaløysletta i går ettermiddag.

Ingen har så langt status som siktet eller mistenkt i saken.

- Vi har ikke nok informasjon til å sikte noen eller gi noen status som mistenkt, men vi står langt fra på bar bakke. Vi regner med å få et gjennombrudd innen rimelig kort tid, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til Dagbladet.

Kripos snart på plass Kripos vil i løpet av de neste timene være på plass i Tromsø. De vil bistå både taktisk og teknisk.

- Vi vil brife dem litt, før de kriminaltekniske undersøkelsene fortsetter. Åstedet er fortsatt urørt utover de undersøkelsene vi selv har gjort. Nå venter vi svar på prøvene, sier Lysnes til Dagbladet.

Den døde mannen ble funnet i sin kommunale bolig av en besøkende i hybelhuset. Det bor sju andre personer i bygget.

- Den besøkende hadde en mistanke om at noe var galt, og gikk inn i leiligheten. Han varslet AMK umiddelbart. Da vi kom til leiligheten i går ettermiddag, etter å ha blitt varslet av AMK, så ble det klart for oss relativt fort at avdøde er påført skader som han ikke kunne påført seg selv, sier Lysnes.

Mye interessant informasjon Politiet ønsker ikke å presisere hvilke type skader mannen er påført, eller hvilket våpen han er drept med. Politiet håper at den foreløpige obduksjonsrapporten vil gi et mer presist anslag på når mannen ble drept.

- Har dere funnet et våpen på åstedet?

- Det ønsker vi ikke å kommentere, sier Lysnes. .

De ønsker heller ikke å beskrive hvordan det så ut i leiligheten - om det var tegn til kamp - eller om det var mye blodsøl.

- Vi ønsker ikke å gå ut med slike detaljer, så mulige personer som skal avhøres kan lese dem i avisa.

Men politiet besitter mye interessant informasjon om drapet og regner med et snarlig gjennombrudd.

- Det bor en del folk der borte og det er en del trafikk rundt hybelhuset, så vi har mye interessant informasjon fra vitneavhør som vi skal følge opp nå, sier Lysnes til Dagbladet.

TROR PÅ GJENNOMBRUDD:  Politiet sier de har fått inn mye interessant informasjon gjennom vitneavhør siden drapet i går ettmiddag, og regnerm ed et snartlig gjennombrudd. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TROR PÅ GJENNOMBRUDD: Politiet sier de har fått inn mye interessant informasjon gjennom vitneavhør siden drapet i går ettmiddag, og regnerm ed et snartlig gjennombrudd. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer