- Vi reiser hjem

Det opplyser de frivillige nordmennene i en pressemelding i kveld.

LETEAKSJON: Leteaksjonen på Grønland. Foto: Per Lars Tonstad
LETEAKSJON: Leteaksjonen på Grønland. Foto: Per Lars TonstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KANGERLUSSUAQ/SØNDRE STRØMFJORD (Dagbladet): Hjelpemannskaper og familie i Norge som reiste til Grønland for å selv søke etter de to savnede nordmennene Magnar Haarr (24) og Jonas Reisestad (31) skriver i ettermiddag i en pressemelding at de har bestemt seg for å reise hjem.

- Politiet på Grønland har gjennomført et grundig søk med høy kvalitet. Våre deltagere opplever en stor belastning og begynner og bli slitne. Videre søk fra vår side er svært vanskelig, da det blant annet innebærer en stor risiko. Vi prioriterer nå bearbeidelsen av sorgen og savnet sammen med våre kjære hjemme, foran det å søke videre her på Grønland. Dermed har vi besluttet å reise hjem fra Grønland torsdag kveld, står det i meldingen.

Ankommer Sola i morgen Beregnet ankomst for gruppen på Sola flyplass i Stavanger er fredag morgen norsk tid.

- Vi ber om forståelse for denne avgjørelsen og ber om arbeidsro videre fremover for å bearbeide inntrykk.   

Blant de tre kameratene som reiste til Grønland er det bare Tormod Aniksdal som er funnet omkommet.

Vokse opp uten far Tårene rant og stemmen sviktet da Karl Haarr (60) kom ut fra politistasjonen i Søndre Strømfjord etter på ha sett de siste bildene som de savnede nordmennene hadde tatt i Paradisdalen.

-Det hardeste var å se bildene av mitt barnebarn, som også var på minnekortet. Hun skal kanskje vokse opp uten en far, det er fryktelig å akseptere, sier en beveget Karl Haarr til Dagbladet.

Onsdag kveld fikk Karl Haarr anledning til å dra ut i leteområdet i Paradisdalen med helikopter. Han kom tilbake til Søndre Strømfjord med sterke opplevelser.

- Som å lete etter ei nål i en høystakk. De kan ha blitt ført helt til havs, sier han.

Familien leter selv Politimesteren på Grønland bestemte natt til i dag norsk tid at letingen etter de to savnede nordmennene er innstilt.

Norske letemannskaper og familien til de savnede har derfor dratt ut på eget ansvar drar i den barske arktiske natur.

Fem av 14 var ute sammen med lokalmannskaper i går.

Politiet på Grønland har uttalt at det ikke gir mening å lete etter de savnede.

FUNNET OMKOMMET: Tormod Aniksdal er bekreftet omkommet på Grønland. Han var på tur sammen med to kamerater som fortsatt er savnet.
Foto:Vibeke Aniksdal / Privat
FUNNET OMKOMMET: Tormod Aniksdal er bekreftet omkommet på Grønland. Han var på tur sammen med to kamerater som fortsatt er savnet. Foto:Vibeke Aniksdal / Privat Vis mer