Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Idrettshøgskolens fotballag på østkanten:

- Vi reiste hjem med alle verdisaker i behold, inkludert alle dekkene på lagbussen!

Norges Idrettshøgskoles fotballag dro på tur til Oslos østkant, og kom med sleivete kommentar: - Skam dere, svarer Stovner-beboer.

FULL POTT: - Vi hentet tre nye poeng før vi reiste hjem med alle verdisaker i behold, skrev Norges Idrettshøgskoles fotballag på sin Instagram-konto etter å ha spilt kamp på Vestli, helt ytterst i Groruddalen. Nå beklager de innlegget.
FULL POTT: - Vi hentet tre nye poeng før vi reiste hjem med alle verdisaker i behold, skrev Norges Idrettshøgskoles fotballag på sin Instagram-konto etter å ha spilt kamp på Vestli, helt ytterst i Groruddalen. Nå beklager de innlegget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: - Vi reiste hjem med alle verdisaker i behold, inkludert alle dekkene på lagbussen!

For et par uker siden spilte Idrettshøgskolens (NIHI) fotballag kamp på Stovner, helt ytterst i Groruddalen. Etter kampen la de ut et bildeinnlegg på Instagram, som skaper sinne blant innbyggere på Stovner:

«Vi dro på tur til østkanten og hentet tre nye poeng før vi reiste hjem med alle verdisaker i behold, inkludert alle dekkene på lagbussen! Full pott så langt», var meldingen.

- Feigt og skamfullt

OPPGITT: Ap-leder på Stovner, Awais Aslam. Foto: Privat
OPPGITT: Ap-leder på Stovner, Awais Aslam. Foto: Privat Vis mer

- Skam dere, NIHI. Dette er ikke innafor, men feigt og skamfullt. Er man nærmest «heldig» om man tar en tur til østkanten og kommer seg tilbake med sine eiendeler? Spør Awais Aslam, Stovner-beboer og leder av Stovner Arbeiderparti.

Aslam og en rekke Stovner-innbyggere ble både irritert og frustrert over Instagram-meldingen. De er lei av å ble stemplet av folk som ikke har tilknytning til bydelen.

- Dette er hån. Denne typen usmakelig bildetekst er direkte rettet mot ungdom i min bydel. Jeg er lei svartmalingen og det ensidige negative fokuset på Stovner-ungdommen, fortsetter Aslam.

- Fint at reagerer

Instagram-innlegget ble fjernet fra NIHIs offisielle konto i går, og erstattet med et innlegg av en tom bane, der NIHI fotball beklager innlegget.

- Det er uheldig at posten ble lagt ut da det ikke representerer de holdningene og verdiene vi i NIHI står for. Tvert om, vil vi at idrett skal være inkluderende. Derfor synes jeg det er fint at folk reagerer, sier Andreas Eriksen, styremedlem i Norges Idrettshøgskoles idrettslag.

Eriksen sier videre at styret ikke har hatt kontroll på kontoen, men at de «har tenkt at det skulle gå greit».

- Nå må vi lage retningslinjer for hva vi skal legge ut på sosiale medier fordi en slik melding ikke er noe vi kan stå inne for, sier Eriksen.

Beklager

På nihifotball er innlegget altså fjernet, og erstattet med et bilde av en tom bane, og en lang beklagelse.

«Til dere som kom med negative tilbakemeldinger på innlegget om kampen mot Kurer borte så beklager vi på det sterkeste! Det var absolutt ikke meningen å fornærme noen, og captionen var kun ment som en referanse til motstanderlaget som hadde tingene sine på vår benk siden de ikke hadde noen innbyttere eller trenere på benken til å passe på deres ting. Men når noen kan tolke den teksten som krenkende beklager vi for formuleringen», står det blant annet nå.

- Jeg kjøper dessverre ikke beklagelsen og forventer at Norges Idrettshøgskole kommer på banen og tar dette seriøst, sier Aslam.

NIHI BEKLAGER: 17. mai ble innlegget fjernet - og erstattet med innlegget over.
NIHI BEKLAGER: 17. mai ble innlegget fjernet - og erstattet med innlegget over. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media