- Vi ropte kom, kom, men Schumann bare skjøt !

Lars-Erik Andersen med voldsomme utfall mot Kjell Alrich Schumann i NOKAS-retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): - Egentlig har jeg ikke lyst til å forklare meg om annet enn min egen rolle. Men han drittsekken som sitter der har ikke gitt meg noe annet valg, sa Andersen med tydelig henvisning til Kjell Alrich Schumann.

Andersen fortalte om de dramatiske ransminuttene og timene før Nokas-ranet ble begått.

- Det var et sant helvete, var hans beskrivelse av ranet.

Lars-Erik Andersen fortalte at ranslaget satt i biler og var fluktklare, mens Schumann sto på hjørnet og fyrte av skudd.

- Vi ropte \'kom, kom\', men han bare skjøt. Schumann var den eneste som ikke ble beskutt. Vi fikk et kuleregn mot oss, et sinnssykt kuleregn, fortalte Andersen.

En ildrød Schumann satt med steinansikt og lyttet få meter unna.

Fullstendig paranoia

Han hadde møtt Schumann første gang i leiligheten til David Toska kvelden før ranet ble begått. Der var hele ranslaget samlet, og utstyr ble fordelt.

STÅR MOT HVERANDRE: Lars Erik Andersen (t.v.)  kom med svært krasse ord om Kjell Alrich Schumann (ytterst til høyre) i sin forklaring i lagmannsretten i dag. Foto: SCANPIX
STÅR MOT HVERANDRE: Lars Erik Andersen (t.v.) kom med svært krasse ord om Kjell Alrich Schumann (ytterst til høyre) i sin forklaring i lagmannsretten i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Folk ble skeptiske, for Schumann hadde helt paranoia. Han raste rundt og lyttet på vegger med apparater, det var skremmende, fortalte Andersen.

Han spurte David Toska om Schumann gikk på dårlig amfetamin, men Toska svarte at Schumann hatet rus.

- Det var skremmende at noen kunne oppføre seg slik uten å være ruset. Jeg har aldri sett verre paranoia. Vi var slett ingen sammensveiset gjeng. Jeg skulle ønske jeg hadde trukket meg dag, sa Andersen.

Schumann satt urørlig på sin plass og svelget skyllebøttene fra sin medtiltalte. Schumann ble helt rød i ansiktet, men fortrakk ikke en mine. I pausen etterpå snakket han intenst med sin forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

Debatten er stengt på grunn av overvekt av hatytringer.

- Vi ropte kom, kom, men Schumann bare skjøt !
POLITIMANN DREPT: Politimannen Arne Sigve Klungland ble drept under Nokas-ranet i Stavanger.