Du leser nå Dagbladet Pluss

- Vi sa at Telenor burde selge seg helt ut av Vimpelcom. De svarte at det ville være landeveisrøveri

Transparency International Norge mener Vimpelcom-saken kommer til å koste Telenor dyrt.

I STORTINGSHØRING: Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) og styreleder Svein Aaser i Telenor møtte i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget i januar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
I STORTINGSHØRING: Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) og styreleder Svein Aaser i Telenor møtte i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget i januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vimpelcom-saken har nok en gang fått fram hvilke utfordringer norske virksomheter som etablerer seg i korrupsjonsutsatte markeder står overfor. Å gå inn i disse markedene alene, er krevende og stiller høye krav til rutiner, etisk regelverk og korrupsjonsprogrammer. Å gjøre det i et partnerskap der man i realiteten har liten eller ingen innflytelse på beslutningene, er åpenbart enda vanskeligere og ikke å anbefale, sier kommunikasjonsansvarlig Jan-Sverre Syvertsen i Transparency International Norge til Dagbladet.

Det blåser rundt tidligere, norske teletopper ettersom Vimpelcom-skandalen tar stadig nye vendinger.

Den tidligere Vimpelcom-sjefen, Jo Lunder, er siktet for å ha medvirket til grov korrupsjon, men Økokrim fikk fredag ikke medhold av Oslo tingrett i at det er skjellig grunn til mistanken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.