ÅSTED: I denne bygården i Sarpsborg sentrum bodde den syriske familien da det yngste familiemedlemmet druknet i et badkar. Familien flyttet kort tid etter hendelsen som faren er tiltalt for. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
ÅSTED: I denne bygården i Sarpsborg sentrum bodde den syriske familien da det yngste familiemedlemmet druknet i et badkar. Familien flyttet kort tid etter hendelsen som faren er tiltalt for. Foto: Øistein Monsen / DagbladetVis mer

Drapssaken i Sarpsborg:

- Vi så dem nesten aldri

Mannen i 30-åra er tiltalt for uaktsomt drap på sin sønn og siktet for drapet på kona. Tidligere naboer tegner et bilde av en familie som holdt seg mye for seg selv.

SARPSBORG/OSLO (Dagbladet): Fredag kveld jobber politiet fremdeles på åstedet hvor ei kvinne ble funnet død i formiddag. Kvinnens ektemann, som er pågrepet og siktet for drapet på sin kone i deres bolig på Moenskogen i Sarpsborg, er foreløpig ikke avhørt.

- Jeg skal møte min klient i morgen tidlig. Jeg har snakket med ham på telefon, men vi har foreløpig ikke diskutert skyldspørsmålet, sier mannens forsvarer, advokat Reidar Steinsvik.

Siktede skal ha fått tilsyn av en lege etter pågripelsen. Det er foreløpig ukjent hva slags skader det skal være snakk om.

Steinsvik ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient har det etter pågripelsen. Ifølge advokaten er det foreløpig satt opp fengslingsmøte lørdag klokka 11.

Flyttet etter barnedød

I forbindelse med etterforskningen fredag, kom det fram at mannen som er siktet for å ha drept sin kone, også er tiltalt for uaktsomt drap på deres fire måneder gamle sønn. Tiltalen ble tatt ut av statsadvokaten så seint som 3. desember i år.

Det var i midten av februar i fjor at mannen skal ha forlatt rommet hvor sønnen satt i en badebalje med vann. Mens han var borte skal sønnen ha fått munnen og nesen under vann og druknet.

SARPSBORG: Klokka 11 fredag meldte politiet at de hadde sperret av et åsted i Moenskogen i Sarpsborg i forbindelse med en alvorlig straffesak. Innsatsleder Arve Hermansen opplyser til Dagbladet at de etterforsker hendelsen som et mulig drap. Video: Øistein Monsen Vis mer

Spedbarnets dødsfall skal ifølge tiltalen ha funnet sted på en annen adresse enn den familien nå bodde på. Dagbladet har fredag kveld vært i kontakt med flere av familiens tidligere naboer, fra tida da de holdt til i den aktuelle bygården i Sarpsborg sentrum.

- Viste seg sjelden

Beboerne i bygården tegner et bilde av en familie som ofte holdt seg for seg selv i tida da de bodde i bygården. De skal ha flyttet fra leiligheten bare kort tid etter at den fire måneder gamle gutten døde.

Den tiltalte mannen har ikke erkjent straffskyld for sønnens død.

- De viste seg sjelden utendørs. Jeg så bare barna noen få ganger, sier en av dem til Dagbladet.

Flere av naboene forteller at de ble innkalt til avhør etter at familiens fire måneder gamle sønn døde, men hadde lite informasjon å dele med politiet.

At den samme familien igjen er i politiets søkelys, beskriver naboene som trist.

Området beskriver de som et hvilket som helst bynært nabolag. Naboene nikker og sier hei til hverandre, men kontakten for øvrig er begrenset.