Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi så en stor ildkule bre seg over tretoppene

Vitner kjente trykket fra eksplosjonen flere kilometer unna.

 EKSPLODERTE:  En lastebil fullastet med sprengstoff gikk i lufta i et steinbrudd tirsdag ettermiddag. Nedfall fra eksplosjonen har også antent et bolighus i nærheten. Man får ikke komme nærmere stedet enn én kilometer. 
Foto: Frode Meosli / NTB scanpix
EKSPLODERTE: En lastebil fullastet med sprengstoff gikk i lufta i et steinbrudd tirsdag ettermiddag. Nedfall fra eksplosjonen har også antent et bolighus i nærheten. Man får ikke komme nærmere stedet enn én kilometer. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ivan Hundålvatn kjørte ned E6 ved Ømmervatnet i Helgeland, på vei hjem fra jobb, da han så en enorm ildkule bre seg over tretoppene ved Drevja. En lastebil med 15 tonn sprengstoff hadde gått i lufta.

- Det kom først en stor ildkule, så sånne gnister som slenges ut. Det var granske dramatisk, vi kjente trykkbølgen helt inne i bilen, sier Hunålvatn til Dagbladet.

• Har du bilder eller video fra stedet? Send på mail til 2400@db.no eller til nummer 2400.

- Himmelen lyste opp De befant seg på E6, noen kilometer fra eksplosjonsstedet, og politiet har sperret av alt i én kilometers radius fra lastebilen.

- Det var nesten rart at de ikke sperret av E6 også, så godt som det kjentes. Himmelen lyste opp, så kom smellet, sier Hunålvatn til Dagbladet.

Jan Kleivhaug bor ikke langt fra stedet hvor lastebilen står, og forteller at det kom et kraftig drønn da den eksploderte.

- Man hørte det nærmest i hele dalen her. Det kom skikkelig store flammer opp i en stor lysbue før det ble mørkt igjen, sier han til Dagbladet.

Har evakuert hus Eksplosjonen har antent også antent et hus. Lastebilen var på vei til et steinbrudd med sprengstoff, da den gikk i lufta. Det bygges ny vei på stedet, og lastebilen tilhører arbeidslaget.

 SPERRET AV:  Området rundt lastebilen vil være sperret av til i morgen formiddag. Rundt 40 personer har blitt evakuert etter eksplosjonen, som også satte fyr på et hus ved Drevja. Innsatsleder på stedet, Olav Bjørnli intervjues her av pressen. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix
SPERRET AV: Området rundt lastebilen vil være sperret av til i morgen formiddag. Rundt 40 personer har blitt evakuert etter eksplosjonen, som også satte fyr på et hus ved Drevja. Innsatsleder på stedet, Olav Bjørnli intervjues her av pressen. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix Vis mer

Det er forsatt eksplosjonsfare på stedet, og politiet har bestemt at området skal være stengt til i morgen formiddag.

- Alt tyder på at det var lastebilen som tok fyr, som har eksplodert. Det vi er redde for, er at det er mer eksplosiver igjen som ennå ikke er detonert, sier stabssjef Ståle Sommerseth i Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

Rundt 40 personer har blitt evakuert i området rundt lastebilen.

- Vi har opprettet en sikkerhetssone på én kilometer rundt lastebilen. Den vurderinga ble tatt i samråd med DBS, som er ekspertisen på det området. Alt utenfor én kilometers radius ble regnet som trygt, sier stabssjef Ståle Sommerseth i Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

 FÅR IKKE GÅ INN:  Brannvesenet får ikke komme inn i det avsperrede området rundt den eksploderte lastebilen. Det kan fortsatt være eksplosjonsfare. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix
FÅR IKKE GÅ INN: Brannvesenet får ikke komme inn i det avsperrede området rundt den eksploderte lastebilen. Det kan fortsatt være eksplosjonsfare. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix Vis mer