- Vi så haikjeften og det var ikke noe pent syn

Thomas Apalseth (32) og svigerfar trodde 22 kilos hai var kveite.

HAAAAI: Denne gråhaien ender trolig som fuglemat. Leserfoto: Thomas Apalseth
HAAAAI: Denne gråhaien ender trolig som fuglemat. Leserfoto: Thomas Apalseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to hobbyfiskerne trodde først det var en kveite som hadde blitt fanget av garnet, men endret raskt oppfatning da en omfangsrik haikjeft lyste mot dem fra Indrefjorden i Sogn og Fjordane.

- Fikk sjokkThomas Apalseth (32) og svigerfaren hadde satt garn og trodde ikke sine egne øyne da de så den 1,42 meter lange gråhaien.

- Vi ble utrolig overrasket. Vi trodde det var en kveite og fikk sjokk da vi så hva det var. Den var nesten halvannen meter lang, og så ut som den var ti meter da den var i vannet, forteller Apalseth til Dagbladet.

Haien var i live da den ble oppdaget.- Den var i live så vi måtte rulle den inn. Vi så haikjeften og det var ikke noe pent syn.

Selv om haiens perlerad lyste mot dem var det ingen av fiskerne som ble redde.- Det var spennende. Svigerfaren min, som har fisket her i 50 år har tatt pigghå før, men aldri noe som dette, forklarer 32-åringen.

Fuglene får sjelden vareEn skulle tro at søndagsmiddagen var i boks med dagens fangst, men siden ingen av fiskerne aner hvordan de skal tilberede en 22 kilos hai, blir det trolig fuglene som får æren av å fortære kjøttet.- Vi vet at kjøttet kan spises, men vi kommer til å partere den og gi den til fuglene, sier Apalseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer