- Vi så med egne øyne at det ikke var mer å gjøre

Trond Myhre mistet tre kolleger i helikopterstyrten i Horten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Det er vanskelig å finne ord. Det siste døgnet har vært helt uvirkelig, sier TV-profilen Trond Myhre, administrerende direktør i eventbyrået Trond & Trond, som mistet tre medarbeidere i helikopterulykken utenfor Horten i går.

Fire omkomMyhre og fire andre ansatte i selskapet var på et møte i Melsomvik i går formiddag.

På vei tilbake til Oslo skjedde det utenkelige. Like etter klokka 14 styrtet ett av de to helikoptrene som var leid inn for å frakte eventbyrået fram og tilbake til møtet styrtet og gikk gjennom isen utenfor Horten. 

Frode André Bjørkli (31), Beate Tangstrøm (28), Nikolai Bleness (41) og helikopterpiloten Haakon Bergerud (34) omkom i havariet.

Myhre og en annen ansatt befant seg i det andre helikoptret.

De fløy noen hundre meter bak og litt over ulykkesmaskinen og så dermed at helikoptre med kollegaene og vennene styrtet.

- Det hele skjedde veldig fort. Jeg tror at verken vi, og vi får si, heldigvis de som satt i ulykkeshelikoptre, rakk å gjøre seg noen tanker om hva som var i ferd med å skje, sier Myhre til Dagbladet.

Holdt marsjfartVitneobservasjoner og foreløpige undersøkelser tyder på at helikoptret begynte å spinne i lufta, mistet høyde, traff isen med rotorbladene og sank til bunns.

Tekniske data viser at helikopteret, Robinson Astro 44, holdt marsjhastighet inntil ett minutt før det styrtet.

- Det taler for at det har skjedd noe plutselig, sa John-Erik Sogn, talspersonen for Midt Norsk Helikopterservice, som eier ulykkesmaskinen til Dagbladet i går.

- Det kan heller ikke ha vært så dårlig vær, for da hadde de ikke fløyet så fort, utdypet han.

Så etter livMyhre roser piloten som førte helikoptre han var om bord i.

- Vi reagerte praktisk og operativt og sendte ut alle de nødvendige meldinger. Vi ble enige om å markere ulykkesstedet så lenge som mulig, i tilfelle det var tegn til liv i ismassen, sier han og fortsetter:

- Vi ble hengende så lenge vi fikk lov av redningssentralen. Det er en mager trøst, men dog veldig riktig i etterkant. Vi så med egne øyne at det ikke var noe mer man kunne gjøre da tragedien var et faktum.

Hevet i dagUlykkeshelikopteret ble funnet på 15 meters dyp i 21-tiden i går kveld. De omkomne ble hentet ut en time senere.

Helikoptret ble hevet i formiddag og skal nå undersøkes av Havarikommisjonen.

Maskinen fikk svært store skader da det kolliderte med isen.

Fullfører prosjekteneTelefonene hos Trond & Trond, de gjenværende ansatte og Myhre har ikke stått stille det siste døgnet.

- Vi er en liten bedrift med store mennesker. Det har vi merket nå. Telefonen min er fylt opp av meldinger og ubesvarte anrop. Vi har fått overveldende mye støtte utenfra og vil gjerne takke for all omtanken. Vi har brukt tiden så godt vi kan på å være sammen både de øvrige ansatte og pårørende, sier Myhre.

Selskapet og de gjenværende ansatte er fast bestemt på å fullføre prosjekter startet av de omkomne kollegaene.

- Vi må se framover, uansett hva som skjer. Det er ekstra tomt her fordi vi er mistet så dyktige kollegaer. Prosjektene de har vært involvert i, skal gjennomføres i tråd med de planene de hadde lagt for det.

Det arrangeres en minnemarkering i Frogner kirke neste tirsdag.

BLE VITNE TIL STYRTEN: Trond Myhre befant seg i det bakerste helikoptret på vei fra Melsomvik til Oslo i går, da helikoptret foran dem mistet høyde og traff isen. Tre av Myhres kollegaer og helikopterpiloten omkom i havariet.  Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
BLE VITNE TIL STYRTEN: Trond Myhre befant seg i det bakerste helikoptret på vei fra Melsomvik til Oslo i går, da helikoptret foran dem mistet høyde og traff isen. Tre av Myhres kollegaer og helikopterpiloten omkom i havariet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer