Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi så, vi så!

SKIEN (Dagbladet): Så har den angivelig vist seg igjen, seljordsormen. I påvente av ekspedisjonen som skal søke etter ormen med det mest avanserte utstyr i august, skal ormen være sett to ganger hittil i sommer, seinest i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Seljord kommunes altmuligmann, Asbjørn Storrusten, som forteller dette til Dagbladet. Dårlig vær hittil i sommer har gjort sitt til at muligheten for å se noe i vannflata har vært begrenset. Likevel, sist uke meldte en mann fra Notodden at han hadde sett det han mente måtte være ormen. Observasjonen ble gjort mens han kjørte på østsida av vannet, på vei mot Bø.

Tør ikke stå fram

Tidligere i sommer er det bare gjort én interessant observasjon av Norges mest hemmelighetsfulle vesen. Det var en av Seljords egne som fikk se høye bølger, og noe av betydelig størrelse som beveget seg i vannet, på en ellers blikkstille vannflate. Observasjonen ble gjort langt nord i vannet, ikke langt fra Seljord.

Ingen av de to ønsker å stå fram og fortelle om observasjonene, verken til Dagbladet eller andre, av frykt for å bli latterliggjort.
- Vi har stor tro på ekspedisjonen, som tar sikte på å finne ormen, eventuelt det gåtefulle vesenet som befinner seg i vannet.

Søket tar til 6. august, men ekspedisjonsdeltakerne vil være på plass i Seljord allerede 2. august, forteller Storrusten til Dagbladet.

Uten resultat?

Han er ikke redd for at hele ormesagnet vil bli avslørt som rent tøv og oppspinn.

Det er nå ganske lenge siden seljordsormen, kalt «Selma» på folkemunne, har vist seg for vanlige dødelige. Faktisk over ett år. Sommerens ekspedisjon, som tar sikte på å løse gåten om seljordsormen, ledes av svensken Jan-Ove Sundeberg. De øvrige deltakerne kommer fra en rekke nasjoner, deriblant Norge.

Ekspedisjonen har erfaring fra liknende søk i den skotske innsjøen Loch Ness. Uten entydig resultat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!