- Vi satt alltid bare hjemme

Da Sara (24) var yngre, la hun seg ofte med rumlende mage. Men det verste med fattigdommen var presset fra samfunnet rundt - særlig etter ferien.

VANSKELIG OPPVEKST: Sara vokste opp i en fattig familie, og i feriene var det lite å finne på. Det skapte en følelse av utenforskap. Foto: Ingun A. Mæhlum
VANSKELIG OPPVEKST: Sara vokste opp i en fattig familie, og i feriene var det lite å finne på. Det skapte en følelse av utenforskap. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minnene sitter sterkt. Som den eldste av tre søstre i en familie med dårlig økonomi, ble Sara (24) en ekstra morsskikkelse for småsøsknene.

Hun smurte matpakker til dem, før hun fulgte dem til barnehage og skole. Ofte ble det ikke noe mat igjen til henne selv. Om kvelden hendte det hun ble liggende i senga med rumlende mage.

- Det kunne sikkert vært verre. Jeg pleide å ta småpenger fra mammas lommebok, så jeg fikk som regel mat hver dag. Men det gjorde jo ikke den økonomiske situasjonen hjemme noe bedre, sier Sara til Dagbladet.

Mye press Moren var eneforsørger, og Sara påpeker at hun gjorde det beste hun kunne i den vanskelige situasjonen familien befant seg i. Men moren «var ikke den beste med penger».

- Jeg var klar over hvor dårlig økonomi vi hadde. Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det, men det tok veldig på i lengden sier Sara.

Det verste var presset om dyre ting og aktiviteter fra venner og folk rundt.

- Alt skulle være det nyeste nytt. Vi hadde ikke de samme tingene som de andre i klassen. Det gjorde oss til ofre for mobbing, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.