«Vi savne' dæ, Kristina»

STEINKJER (Dagbladet): Den livsglade 11-åringen Kristina Weiseth Molvik elsket hester. Under en gripende minnestund på Egge skole i går, ble det tegnet et bilde av ei omsorgsfull og ansvarsbevisst jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinkjer-skolene har høstferie denne uka, men gymsalen var fylt til trengsel av elever og foreldre som ville minnes jenta som ble revet bort på en så brå og brutal måte. Det ble en sorgtung og beveget stund.

- Så var den utenkelige dagen på Egge barneskole kommet. At vi skulle samles her for å minnes en av våre elever, som på en så ufattelig måte er tatt fra oss, sa rektor Per Frostis.

Kristina kom til Egge skole for ett år siden, da familien flyttet fra Malvik til Steinkjer. Ifølge klassestyrer Liv Bodil Lyngseth Bulling var jenta glad for å komme nærmere sin biologiske far, som bor i Namsos.

- Kristina opplevde det som et eventyr å flytte til Asphaugen, for der kryr det av hester. Det var hva hun likte aller best å holde på med, og på skolen tegnet hun hester hele tida, forteller Bulling.

Men etter den første gleden over flyttingen begynte 11-åringen å savne sine gamle klassekamerater, og hun følte ikke at hun fikk så god kontakt med jentene i den nye klassen.

- Kristina sa heldigvis ifra, så vi fikk snakket om det og ordnet opp i det. Det gikk ikke så mange dager, så var hun glad igjen, sier klassestyreren.

Hun var lita av vekst og spedbygd, men viste med sin ansvarsbevisste og samvittighetsfulle opptreden at hun var ei storesøster med omsorg for dem rundt seg.

Etter minnestunden fikk de av elevene og foreldrene som ønsket det, snakke med støttepersoner.

DYP SORG:</B> Mange gråt og holdt omkring hverandre under minnestunden.
MINNESTUND:</B> Noen elever hadde med seg roser som de la på bordet med bildet av den drepte 11-åringen, Kristina Weiseth Molvik, under minnestunden i gymsalen på Egge skole i går. Andre la fram brev der det sto «vi savne' dæ, Kristina».