- Vi savner Bondevik

- I dag har vi arbeidet, ikke jaktet på syndere, sa kirke- og utdanningsminister Jon Lilletun seint i går kveld. Han sier at Bondevik fungerer som et lim i regjeringen - også når han er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle statsråder var i samlet i hele går for å legge hovedlinjene for statsbudsjettet. Budsjettforhandlingene er ment å avsluttes i dag, og statsrådene fortalte at de var godt i gang, selv om savnet av Bondevik var sterkt.

- Ja, jeg savnet Bondevik. Vi skulle gjerne hatt ham med oss, sier olje- og energiminister Marit Arnstad og understreker at alle føler et sterkt ansvar i Bondeviks fravær.
- Hans fravær klargjør ansvaret som hviler på hvert enkelt regjeringsmedlem.

Skamme seg

Noen var blide og pratsomme, andre irriterte og knappe. Men alle statsrådene som kom ut fra budsjettkonferansen i går kveld, fortalte at arbeidet gikk godt også uten Kjell Magne Bondevik.

- Det var en god stemning. Anne Enger Lahnstein ledet forhandlingene på en utmerket måte, sa KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland. Hun appellerte til pressen om å la statsministeren være i ro.
- Får han ro en periode nå, kommer han sterkt tilbake.

- Bondevik fungerer som et lim også når han er borte. Nå skal vi i hans ånd få dette til, mente kirkeminister Jon Lilletun, som forsikret at motivasjonen til å lose budsjettforhandlingene i havn i hvert fall ikke er blitt svakere etter dette.

Spekulasjonene om hvem som har lekket til VG om budsjettforhandlingene, går høyt. Bondevik sa til Aftenposten lørdag at man ville vurdere å oppspore kilden.

- De som har stått bak eventuelle lekkasjer, har grunn til å skamme seg. Men i dag har vi arbeidet, ikke jaktet på syndere, kommenterte Lilletun.

Ikke lenge borte

Næringsminister Lars Sponheim svarte slik på spørsmålet om hva som skjer hvis sykemeldingen blir langvarig:

- Det blir den ikke.
Sponheim har i løpet av sommeren kommet med en rekke utspill som har skapt hodebry for statsministeren.

- Føler du noe slags ansvar for Bondeviks sykemelding?
- Nei, det har jeg ingen grunn til, svarte Sponheim og forsvant i en statsrådsbil.