- Vi savner Bondevik

- I dag har vi arbeidet, ikke jaktet på syndere, sa kirke- og utdanningsminister Jon Lilletun seint i går kveld. Han sier at Bondevik fungerer som et lim i regjeringen - også når han er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle statsråder var i samlet i hele går for å legge hovedlinjene for statsbudsjettet. Budsjettforhandlingene er ment å avsluttes i dag, og statsrådene fortalte at de var godt i gang, selv om savnet av Bondevik var sterkt.

- Ja, jeg savnet Bondevik. Vi skulle gjerne hatt ham med oss, sier olje- og energiminister Marit Arnstad og understreker at alle føler et sterkt ansvar i Bondeviks fravær. - Hans fravær klargjør ansvaret som hviler på hvert enkelt regjeringsmedlem.

Skamme seg

Noen var blide og pratsomme, andre irriterte og knappe. Men alle statsrådene som kom ut fra budsjettkonferansen i går kveld, fortalte at arbeidet gikk godt også uten Kjell Magne Bondevik.

- Det var en god stemning. Anne Enger Lahnstein ledet forhandlingene på en utmerket måte, sa KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland. Hun appellerte til pressen om å la statsministeren være i ro. - Får han ro en periode nå, kommer han sterkt tilbake.

- Bondevik fungerer som et lim også når han er borte. Nå skal vi i hans ånd få dette til, mente kirkeminister Jon Lilletun, som forsikret at motivasjonen til å lose budsjettforhandlingene i havn i hvert fall ikke er blitt svakere etter dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer