«Vi savner ham dypt»

I går manglet én tiendeklassing på Holmlia skole. På første skoledag etter tragedien møtte elevene et flagg vaiende på halv stang. Blide og populære Benjamin (15) var ikke lenger blant dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holmlia skole har vært åpen for elevene hele helga. Både i klasserommet og i mediateket var det laget minnebord med bilde av Benjamin.

Under minnestunden på skolen holdt både rektor, lærere og venner av Benjamin taler. Sammen sang elevene Beatles' «Yesterday», en sang Benjamin var spesielt glad i, akkompagnert av saksofon og piano.

Planlegger konsert

Holmlia skole håper Benjamins død kan få flere til å kjempe mot rasisme og vold. Planleggingen av en ungdomskonsert i Holmliahallen er allerede i gang, og rektor håper flere av landets skoler vil markere sin avsky mot nynazismen på denne måten.

- Vi kommer til å jobbe mot dette alltid. Vi vil vise at dette er vår bydel, at dette aldri skal skje igjen. Det som har skjedd er sykt, sier elevrådsleder på Holmlia ungdomsskole, Thea Sande.

En bydel i sorg

Både rektor Ole Jakob Aas og elevene understreker viktigheten av at ungdommene står sammen.

- Jeg tror vi trenger å vise at vi setter pris på hverandee, er glade i hverandre, sier nestleder i elevrådet, Kathrine Andersen.

Drapet på Benjamin preger hele bydelen. Holmlia er et «fargerikt fellesskap» i miniatyr. Over 100 forskjellige nasjonaliteter lever sammen i bydelen. I går kom stadig nye mennesker til Åsbråten senter, stedet hvor drepte Benjamin Hermansen ble funnet fredag natt. I timevis står de unge og ser ned på blomstene og stearinlysene.

Den populære og aktive gutten blir omtalt som et ressurssterkt menneske som torde å stå opp for det han trodde på. Nå er det bare minner og bilder igjen av ham.

- Det er rart det med venner, sier elevrådsleder Thea Sande.

- Man tenker ikke på at man har dem før det er for seint. Nå er Benjamin borte, og vi kommer til å savne ham dypt.